Ανακοινώσεις Φορέων

22/08/2011 - 23:20

"Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο" μια νέα ΜΚΟ με έδρα τη Μυτιλήνη

Σας γνωρίζουμε ότι με την με αριθμό 118/2011απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, που καταχωρήθηκε νόμιμα στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με αυξ.αριθμό 1228/2011συστάθηκε σωματείο-ΜΚΟ “HELP” ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο με σκοπό την συμβολή στην άμβλυνση του φαινομένου της παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών και εφήβων και την υποστήριξη της οικογένειας που βρίσκεται σε κρίση και δεν μπορεί να διαχειριστεί λόγω αντικειμενικών δυσκολιών την κατάσταση που βιώνει.

Σύμφωνα με τις αρχές της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ» για την επίτευξη του σκοπού θα αξιοποιηθούν  ως μέσα , η παροχή κάθε είδους υποστήριξης, ηθικής και υλικής, σε ανήλικα παιδιά και εφήβους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, που δεν διατρέφονται κανονικά, δεν έχουν κατάλληλη και επαρκή ένδυση και υπόδηση, δεν παρακολουθούν ή παρακολουθούν πλημμελώς τα μαθήματα του Σχολείου τους, δέχονται ψυχολογική ή και σωματική βία στο οικογενειακό τους ή στο κοινωνικό περιβάλλον, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, δεν έχουν γονείς ή είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και η οικογένεια τους δυσλειτουργεί ή είναι διαλυμένη, βρίσκονται σε προφανή αδυναμία να επιβιώσουν ή βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκαταλελειμμένα ή έχουν παραβατική και επιθετική συμπεριφορά, είναι θύματα χρήσης ή κατάχρησης εξαρτησιογώνων ουσιών.

O σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων για τα παιδιά, εφήβους και νέους με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης καταστάσεων κινδύνου (κακοποίησης, bulling, πένθους, χρήσης ουσιών, διατροφής, επικίνδυνης οδήγησης, σχέσεων  κ.λ.π) και γενικότερα για θέματα που άπτονται τις κοινωνικής παθογένειας.

Η επέκταση της παρεχόμενης βοήθειας επεκτείνεται και στο πρόσωπο της μητέρας (ή και του πατέρα), όταν αυτή δέχεται από την ίδια ή άλλη πηγή αιτιών ψυχολογική ή σωματική κακοποίηση ή βρίσκεται σε αδυναμία να προστατεύσει τον εαυτό της και τα παιδιά της ή αντιμετωπίζει οποιασδήποτε άλλης φύσεως προβλήματα που την καθιστούν αδύναμη να λειτουργήσει στο ρόλο της.

Απώτερος σκοπός της « ΒΟΗΘΕΙΑΣ» είναι η λειτουργία Κέντρου Ημέρας με  δυνατότητα διημέρευσης παιδιών  συνοδεία  γονέα ή κηδεμόνα, τα οποία θα λαμβάνουν στο βαθμό που αυτό θα είναι δυνατό από τους πόρους και τις συνεργασίες υποστήριξης, τροφή, μαθησιακή βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη, παροχές σε είδος κ.λ.π. Στη διάρκεια της διημέρευσης θα πραγματοποιούνται και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, παιχνίδια, με στόχο την ολιστική ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών και εφήβων κ.λ.π.

Κατόπιν των αρχαιρεσιών συστάθηκε το Δ.Σ του φορέα με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Τσουκαρέλλη Κοινωνικό Λειτουργό-Κοινωνιολόγο  MSc,  αντιπρόεδρο την κ. Ιωάννα Βαλλίνα αρχιτέκτονα, Γραμματέα την κ. Αγγελική Σαντή Δικηγόρο, Ταμία τον κ. Στρατή Μπουλμπούλη, Διοικητικό Στέλεχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Σύμβουλο τον κ. Μάριο Μπαλή, Διοικητικό Στέλεχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν η κ. Αναστασία Τσάτσου Νηπιαγωγός, η κ. Μωραϊτου Χριστοφία Ιατρός και ο κ. Αθηνιώτης Κώστας, Ιδιώτης.

Η «ΒΟΗΘΕΙΑ» για το παιδί και τον έφηβο πλαισιώνεται από  εθελοντές που συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών.

Στην παρούσα φάση έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις πρόληψης της κακοποίησης με προετοιμασία και προβολή σε ώρες αιχμής τηλεοπτικού σποτ, η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και παιχνιδιών για να χορηγηθούν σε οικογένειες που τα έχουν άμεση ανάγκη και ιδιαίτερα σε οικογένειες με παιδιά καθώς και παρεμβάσεις ενημέρωσης μείωσης του προβλήματος στην κοινότητα με τη μέθοδο street work.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν για χορηγία ή εθελοντική συμμετοχή μπορούν να αποστέλλουν το ονοματεπώνυμο του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο email: vohthpe@gmail.com.

Η ΜΚΟ “HELP” ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο για την επίτευξη των στόχων της στηρίζεται σε χορηγούς και τηρεί σχετικό μητρώο. Το Δ.Σ ευχαριστεί όλα τα ιδρυτικά μέλη, τους εθελοντές και τους χορηγούς για την συμβολή τους στην προσπάθεια.

Τέλος συνεχίζονται οι επικοινωνίες και οι επαφές δικτύωσης με τους συναρμόδιους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του τόπου.

Μοιράσου το άρθρο!