Ανακοινώσεις Φορέων

31/10/2021 - 10:53

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στη Μυτιλήνη: η έρευνα δεν προχωρά και η πολιτική εκμετάλλευση αδιαφορεί για τον διασυρμό των εργαζομένων

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΤΑ Λέσβου  λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Μυτιλήνης και παρακολουθώντας τα Μέσα Ενημέρωσης, σας ενημερώνει, ότι μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις του στην Διοίκηση του Δήμου Μυτιλήνης, με την παρούσα ανακοίνωση ζήτα και δημοσίως να εξεταστεί σε βάθος η σοβαρότατη καταγγελία των δύο εργαζομένων γυναικών στην καθαριότητα και να φτάσει η έρευνα στην πλήρη αλήθεια των γεγονότων.

 Από τη στιγμή που η έρευνα για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, η πειθαρχική δίωξη που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή εις βάρος της μιας εκ των δύο συναδέλφων μας, όχι μόνο δεν βοηθά στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αντίθετα μόνο ως τιμωρητική μπορεί να ερμηνευτεί. 

Επειδή η καταγγελία των εργαζομένων είναι από τις πιο σοβαρές που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, η Δημοτική Αρχή πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, διαφυλάσσοντας και την αξιοπρέπεια συνολικά των εργαζομένων.

Όσο δεν προχωρά αποφασιστικά η έρευνα, τόσο κάποιοι θα εκμεταλλεύονται τις καταγγελίες πολιτικά. Άλλοι για να αναδειχθούν πίσω από αυτές και άλλοι για να κρατηθούν πάνω από αυτές, αδιαφορώντας για το διασυρμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. 

Μοιράσου το άρθρο!