Άρθρα - Γνώμες

28/02/2011 - 04:46

Δεύτερη Δήλωση του φοιτητή που χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς

2η Δήλωση Τύπου Θάνου Αγγελόπουλου

 

Μετά από προσεκτική παρακολούθηση του οπτικοακουστικού υλικού της συνέντευξης τύπου έχω να απαντήσω-ρωτήσω στον συνδικαλιστή-Αστυνομικό καθώς και στους παρακαθήμενούς του τα εξής:

1ον το ότι κοιτούσα έξω από τα παράθυρο του δωματίου δεν συνεπάγεται ότι δεν χτυπήθηκα από τους συναδέλφου σας. Από πού εξάγεται αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα ;

2ον υπονοώντας ότι δεν δέχθηκα επίθεση και ότι δεν τραυματίστηκα ουσιαστικά αμφισβητείται τις ιατρικές γνωματεύσεις. Από πότε έχετε δυνάμεις τηλεδιάγνωσης;

3ον οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης δεν είναι ακίνδυνες, καθώς εκρύγνονται δημιουργούνται μεταλλικά θραύσματα από την κάψουλα που περιέχετε το χημικό μείγμα. Πράγμα το οποίο βέβαια είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών. Επίσης ,από πού και ως που ο αστυνομικούς που πέταξε την κρότου λάμψης δεν έχει προβεί ακόμα σε δηλώσεις εξηγώντας τους λόγους της πράξης του;

4ον το μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν είχε παλούκια αλλά σημαίες. Νομίζω ότι είναι προφανής η διαφορά μεταξύ παλουκιού και σημαίας.

5ον για τις απειλές των συναδέλφων σας προς τους διαδηλωτές δεν ειπώθηκε τίποτα από την πλευράς σας!

6ον επικαλείστε ότι οι συνάδελφοί σας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με αποτέλεσμα να τους προκληθούν τραύματα θλαστικού χαρακτήρα. Τα θλαστικά τραύματα δεν προκαλούνται από συγκρούσεις αλλά από μηχανική δυναμική που ασκείται πάνω στο σώμα δηλαδή εκδορές (ιατρικός ορισμός). Άρα δεν τραυματίστηκαν αμυνόμενοι σε επιθέσεις, όπως επικαλείστε, αλλά τραυματίστηκαν ασκώντας βία.

7ον από την άλλη οι κακώσεις (πχ. σπάσιμο κοκάλων ή πόσο μάλλον του κρανίου) προκαλούνται από την άσκηση φυσικής βίας (ιατρικός ορισμός). Δηλαδή, εσείς προκαλέσατε τον τραυματισμό μου την ίδια στιγμή που τραυματίζονταν τα χέρια σας χτυπώντας τους διαδηλωτές.

8ον εάν αποδεχθούμε ότι κατά την άσκηση ,από πλευράς Αστυνομίας, νόμιμης βίας, ισχύει η αρχή της αναλογικότητας στη χρήση βίας από πλευράς σας άρα εκτραπήκατε στην συμπεριφορά σας. Οι διαδηλωτές κάθε άλλο παρά επιθετικοί ήταν.

 

Λέτε πως αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αλλά δεν σας είδαμε σε κάποια πορεία ως συνδικαλιστικό φορέα να διαδηλώνετε κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας εκτός από τους κυβερνητικούς, τους μεγαλοκεφαλαιούχους και τα πειθήνια όργανα του συστήματος που τους εκτρέφει. Επομένως δεν στρέφεται η κοινωνία ενάντια σε εσάς όπως λέτε αλλά εσείς εναντιώνεστε στους κοινωνικούς αγώνες.

 

Εάν κρίνετε ότι τα άνωθεν δεν έχουν βάση σε ρεαλιστικό επίπεδο αλλάξτε στρατόπεδο, ενωθείτε με τον αγωνιζόμενο λαό και διεκδικήστε μαζί του μια καλύτερη ζωή διαφορετικά αποδεχθείτε το ρόλο σας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να προστατεύεται και να συντηρείται ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα.

 

Μοιράσου το άρθρο!