Άρθρα - Γνώμες

28/04/2012 - 18:34

Πλουραλισμός Ενημέρωσης και Δημοκρατία - Γράφει ο Μανώλης Αρμενάκας

yle="text-align:justify;">

Το φθινόπωρο ξεκινήσαμε στο Πλωμάρι έναν αγώνα που είχε να κάνει με ένα σωρό προβλήματα εκ των οποίων ορισμένα οφείλονταν στη τελευταία δημοτική αρχή του Πλωμαρίου και άλλα στην κατάσταση που περιήλθε το Πλωμάρι (αλλά και η υπόλοιπη Λέσβος) λόγω του Καλλικράτη. Ένα από τα προβλήματα ήταν και αυτό της μη θέασης των ιδιωτικών καναλιών, διότι ο συντηρητής αυτών αρνούνταν να προβεί σε επισκευή άλλως τοποθέτηση μηχανημάτων αναμετάδοσης, διότι ήταν απλήρωτος από το Δήμο Λέσβου για εργασίες συντήρησης που είχε πραγματοποιήσει κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τελικά μετά από την ανεπανάληπτη κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία είχαμε προβεί καμιά τρακοσαριά Πλωμαρίτες ελήφθη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο και να λειτουργήσουν (με τη βοήθεια τεχνικών) τα μηχανήματα αναμετάδοπσης καναλιών ώστε να μην λάβει κανείς ξεχωριστά την ευθύνη δεδομένου ότι τα κανάλια αναμετάδιδαν χωρίς άδεια (που έπρεπε να είχε βγάλει ο Δήμος).

Πιστοί στο δόγμα Καλλικράτη στη Λέσβο, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, από όσα αποφάσισαν. Αλλά αφού μέσω ιδιώτη πληρώθηκε ο συντηρητής 6.000€ έκανε να παίζουν τρία κανάλια από τα έξι, τα οποία δήλωσε ότι θα φροντίσει να παίξουν μόλις εισπράξει με νόμιμο τρόπο το υπόλοιπο ποσό των 6.000€ που του οφείλονταν. Δεν του τα έδωσε ο Δήμος δεν έπαιξε η τηλεόραση μας. Και όλοι μαζί, δηλαδή Δήμος, Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και συντηρητής, παίζουν εδώ και μήνες στη πλάτη όλων των κατοίκων του Πλωμαρίου, χωρίς κανένας, πλην ημών, να αντιδρά. Τώρα έπεσε και ο εναπομείνας ιστός (αφού ο συντηρητής δεν τον επισκευάζει διότι δεν τον πληρώνουν) και βλέπουμε μόνο και σπάνια MEGA, ET1 και ET3. Ενόψει λοιπόν της προεκλογικής περιόδου, δεν υπάρχει πλουραλισμός ενημέρωσης, δεν υπάρχει επιλογή ενημέρωσης και αδιάβλητος σχηματισμός πολιτικής πεποίθησης. Αυτό σημαίνει χαλιναγώγηση της πολιτικής σκέψης, έλεγχος της ψήφου, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο αφού είναι γνωστό ότι βουλευτή εκλέγουν μόνο τα τρία πρώτα κόμματα στη Λέσβο, δεδομένου ότι η πολιτική των καναλιών των οποίων υπάρχει θέαση γίνεται και πολιτική των ψηφοφόρων.

Και τούτο γίνεται σε μία περιοχή που από πλευράς έργων είναι η πιο υποβαθμισμένη στη Λέσβο, με κακό οδικό δίκτυο, το οποίο εμποδίζει την επαφή μεταξύ των κατοίκων του Νοτίου τμήματος του νησιού και την ανάπτυξη συναλλαγών, ειδικά μετά την κατάργηση πολλών υπηρεσιών ειδικά της ΔΟΥ Πλωμαρίου. Είναι προφανές ότι ο πληθυσμός αυτός, ο οποίος έχει σοβαρά βιοτικά προβλήματα, μη ενημερωμένος, είναι ευάλωτος και πρόσφορος σε κάθε είδους πολιτικά τερτίπια και παραπληροφόρηση, αλλά και καθυστέρηση ενημέρωσης. Φυσικά οι Υπουργοί, οι Δήμαρχοι, οι επί τριάντα χρόνια ίδιοι κυβερνώντες του τόπου, και εννοώ όλης της Λέσβου καθώς και οι εξ’ Αθηνών άρτι αφιχθένετες σωτήρες, περί άλλων τυρβάζουν. Οι μέρες όμως που θα φωνάξουμε φτου ξελευτερία κοντεύουν. Ελάτε να το φωνάξουμε ΜΑΖΙ.

Μανώλης Αρμενάκας
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λέσβου
Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μοιράσου το άρθρο!