Άρθρα - Γνώμες

30/04/2016 - 22:53

Ανάσταση

&n

bsp;

Η ευχή για "καλή ανάσταση" κυριαρχεί και λίγο μετά "Χριστός Ανέστη"

 
Παιδικές μνήμες στο δόγμα της ορθοδοξίας. Αλλά και αριστερές καταβολές. «Δεν πιστεύω σε τίποτα, είμαι ελεύθερος»  Τελικά παλεύουμε για μια «ανάσταση» σε ένα μη υλικό κόσμο; Γινόμαστε καρπαζοεισπράκτορες, υπομονή επι γης και σωτηρία ουρανών;
 
Δύσκολα μονοπάτια.
 
Το θέμα  της «ανάστασης» ίσως να αφορά όλους. Χριστιανούς και μη. Είναι δύσκολο να πιστέψεις στην ανάσταση με τη στενή έννοια του όρου, το νεκρό σώμα του Χριστού αναστήθηκε! Ο χριστιανισμός ιστορικά έγινε το μεγαλύτερο όργανο χειραγώγησης των μαζών.
 
Είναι όμως αναγκαίο να πιστέψουμε στη δική μας προσωπική ανάσταση. Στο δικό μας «προσωπικό Χριστό», στην εσωτερική δύναμη. Δεν ξέρω αν θα αγαπήσεις όλο τον κόσμο. Το ξέρω ότι δεν είναι εφικτό. Και ίσως να μην έχει νόημα. Η ανάσταση όμως είναι μια ευκαιρία να μαζέψουμε τα «σκουπίδια» που υπάρχουν μέσα στη ψυχή μας…εγωισμοί, κακίες, υποβιβασμός προσωπικότητας συνανθρώπων μας.  «Σκουπίδια» που είναι δημιουργία δική μας. Δεν χρειάζονται νηστείες γι’ αυτή καθαριότητα. Καθαρές ματιές χρειάζονται. Στο μέσα μας. Τις αλήθειες μας τις ξέρουμε. Ξέρουμε την άκρη και το τέλος του κόσμου μας. Ξέρουμε το χαμόγελο και το δάκρυ. Υλικά υπάρχουν για   αποτελεσματική καθαριότητα. Να μην μείνει ούτε ένας λεκές.
 
Ίσως τότε η ευχή για «ανάσταση ψυχής» που συχνά λέω σε φίλους να αποκτά νόημα.
 
Ανάσταση ψυχής 
 
Δεκάδες ευχές από πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, φορείς, οργανώσεις κτλ
 
Κλασικές ευχές που με τα σημερινά δεδομένα μόνο ως υποκρισία μπορούν να θεωρηθούν.
 
Δεν μπορούν άνθρωποι που στην καθημερινότητά τους διατελούν ως φυλαχτά δομών που οδηγούν στην εξαθλίωση των συνανθρώπων τους να διαλαλούν τώρα το μήνυμα της ανάστασης.
 
Δεν μπορούν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που στην καθημερινότητα τους είναι βουτηγμένοι στο μίζερο εγωισμό τους να μιλάνε για το μεγαλείο του Θείου δράματος.
 
Η ανάσταση - αν κάποτε έρθει και αν υπάρχει - θα είναι η ανάσταση των Ανθρώπων που πιστεύουν ότι η λύτρωση δεν είναι κάτι που θα έρθει σε μια άλλη ζωή αλλά στο τώρα!
 
Γιατί ρε γαμώτο την ανάσταση θα την κάνεις με σάρκα και αίμα.
 
Χρόνια Πολλά σε όλους.
 
Γρηγόρης Δεϊλόγκος /Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!