Άρθρα - Γνώμες

10/04/2021 - 15:45

Άνοιξαν την Κερκόπορτα για να αλωθεί η Λέσβος....

Μια ακόμη επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, που συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα  ένδεκα Δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να πάρουν θέση όλοι οι  σύμβουλοι υπέρ ή κατά της νέας δομής στα Βάστρια.

Μετά την μεθόδευση της πλειοψηφίας της δημοτικής παράταξης του κυρίου Κύτελη, στην πρώτη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου, όταν δεν επέτρεψαν  να ψηφίσουν οι πρόεδροι των γύρω από τα Βάστρια  κοινοτήτων, επειδή δήθεν δεν ήξεραν την ακριβή τοποθεσία του νέου ΚΥΤ, περιμέναμε να δούμε τι κόλπο θα σκαρφιστούν και πάλι προκειμένου να μεθοδεύσουν και τη νέα ψηφοφορία.

Πράγματι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η δημοτική Αρχή δεν έθεσε σε ψηφοφορία  το ψήφισμα  των 11 δημοτικών συμβούλων «ναι ή όχι στη νέα δομή στα Βάστρια», αλλά κατέθεσε και δικό της ψήφισμα, όμοιο με τα 2 προηγούμενα με σκοπό, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, κύριος Δημοσθένης Χατζηγιάννης, να μην ενοχοποιηθούν ως προδότες του νησιού όσοι σύμβουλοι δεν θα ψήφιζαν κατά της δημιουργίας της νέας δομής  στα Βάστρια.
Κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν τα γνωστά ξενοφοβικά  παραληρήματα του Δημάρχου Μυτιλήνης,  κυρίου Στρατή Κύτελη, που συνεχώς, αγενώς και προκλητικά διέκοπτε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο προσφυγοφάγος γιατρός…

Με την πρόταση του Δημάρχου συντάχθηκε ο «προοδευτικός» κύριος Μαμάκος και ο επίσης «προοδευτικός» κύριος Ζαφειρίου, οι οποίοι αρνήθηκαν να πουν το μεγάλο όχι κατά της  σχεδιαζόμενης υπερδομής στα Βάστρια. Αντίθετα οι κύριοι Κ. Κουνέλλης, Ερ. Γιαννάκα, Π. Βάλεσης, διαφοροποιηθήκαν από την παράταξη τους και διατύπωσαν ανοιχτά τη διαφωνία τους για τη δημιουργία της νέας δομής.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι δύο Κυρίες της αυτοδιοίκησης, η Εριφύλη Χιωτέλλη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και η Νίκη Τσιριγώτη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ. Έδωσαν πραγματικά μάχη και μέσω αυτών αναδείχτηκε  το αίτημα του λεσβιακού λαού κατά της νέας υπερδομής. Σε αγαστή συνεργασία και πλήρως ενημερωμένες τόσο για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης, όσο και για τη νομική διάσταση της όλης διαδικασίας, έθεσαν το θέμα στη σωστή του διάσταση, παρά τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των κυρίων Κύτελη και Χατζηγιάννη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισοψηφία 16-16.
Η πρόταση της Δημοτικής αρχής πέρασε με τη διπλή ψήφο του προέδρου και με την αποχή του κυρίου Κώστα Φραγκόπουλου, που παρά τις διαφωνίες του δεν τόλμησε να πάρει θέση, αλλά προτίμησε να παρέχει ανοχή και κάλυψη στη δημοτική αρχή.

Κατά της δομής στα Βάστρια ψήφισαν οι:

Ανδρεαδέλλη Βασιλική,

Αστυρακάκης Κώστας,

Ανδριώτης Παναγιώτης,

Βαλάκος Παναγιώτης,     

Βάλεσης Παναγιώτης,   

Γιαννάκα Εριφύλη,

Ζερβού Μαρία,

Κόμβος Ευστράτιος,   

Κομλος Αντώνης,   

Κουνέλλης Κώστας,   

Μαλλιαρός Δημήτρης,

Τσιριγωτη Νίκη,

Χαραλάμπους Συμεών,

Χιωτέλλη Εριφύλη,

Χοχλάκα Βάσω,

Ψωμας Θεόδωρος,     

Υπέρ της πρότασης της Δημοτικής αρχής, που ουσιαστικά τέθηκε σε αντιδιαστολή με το ερώτημα υπέρ ή κατά της νέας δομής τάχθηκαν οι:

Αλεξανδρή  Δήμητρα, 

Ανδριώτη Μυρσίνη, 

Άνεμος Ιωάννης, 

Βαρβαγιάννης Δημήτριος,

Βατός Ιωάννης,

Βουνατσής Θεόδωρος,

Δαγκλής Ευστράτιος,

Ζαφειρίου Παναγιώτης,

Κατσαβέλλης Παναγιώτης,

Μαμάκος Μιχαήλ,

Μανούσος Παράσχος,

Τζιμής Ευστράτιος,

Τσακύρης Παναγιώτης,

Φλώρος Γιώργος, 

Φρατζέσκος Μιχαήλ,

Χατζηγιάννης Δημοσθένης, (που ως Πρόεδρος είχε διπλή ψήφο) στο Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.      

Η απόφαση με «δεκανίκια» του Δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, ουσιαστικά υπέρ της νέας δομής στα Βάστρια, είναι μια ανεξίτηλη κηλίδα και στιγματίζει τον κύριο Κύτελη και τους δημοτικούς συμβούλους που την ψήφισαν. Άνοιξαν την Κερκόπορτα για να αλωθεί η Λέσβος. Εάν γίνει η νέα δομή των εκατό εκατομμυρίων ευρώ στα Βάστρια, ουσιαστικά είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι η Λέσβος θα γίνει ένα μόνιμο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Αυτό επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το αποδέχεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δυστυχώς δεκαέξι δημοτικοί σύμβουλοι  παράβλεψαν το συμφέρον του τόπου μας και ψήφισαν σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον της ΝΔ και πολλοί από αυτούς σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρον.

Ευτυχώς, όμως, τα μεθοδευμένα ψηφίσματα τους δεν δεσμεύουν τη βούληση των πολιτών της Λέσβου. Το αποδείξαμε και πέρυσι κατά την εισβολή των ΜΑΤ, που και τότε ο κύριος Κύτελης και η δημοτική του παράταξη ήταν εξαφανισμένοι και με την σιωπή τους και την ανοχή τους στις αλητείες των ΜΑΤ, ουσιαστικά  καλωσόρισαν στη Λέσβο τους εισβολείς του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοΐδη και του Μηταράκη.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα Ο λαός της Λέσβου δεν πρόκειται να δεχτεί νέο ΚΥΤ στα Βάστρια, όσες ψηφοφορίες κι αν κάνουν ο κύριος Κύτελης και η παρέα του στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.  

 

από την ιστοσελίδα mplokia.gr 

Μοιράσου το άρθρο!