Άρθρα - Γνώμες

12/05/2023 - 09:43

Απέχθεια και αποστροφή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην πόλη μας και το μόνο που νοιώθουμε είναι απέχθεια και αποστροφή. Απέχθεια και αποστροφή για τον πρωθυπουργό που όσο κανένας άλλος μετά την χούντα υπονόμευσε την δημοκρατία και έφτιαξε ένα καθεστώς που μοιάζει με δημοκρατία όμως είναι ελεγχόμενο κατευθυνόμενο και ουσιαστικά επιβάλλεται, όχι  με τη βία των βασανιστηρίων των φυλακών και των εξοριών όπως έκανε η χούντα, αλλά με τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης, την προπαγάνδα, τα ψέματα και την παραπληροφόρηση.

Ποτέ ένας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εξαρτημένος από τα τζάκια του πλούτου που ελέγχουν τα κυριότερα κανάλια της τηλεόρασης παραπληροφορούν συσκοτίζουν την πραγματικότητα και τον στηρίζουν με μανία. Προφανώς τους κάνει μια χαρά την  δουλειά. Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι από τις χειρότερες χώρες σε θανάτους από τον κορωνοϊό, πόσοι γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα είναι από τα ακριβότερα στην Ε.Ε και πόσοι γνωρίζουμε ότι το 2022 είμασταν από τους πρωταθλητές στην μείωση της αγοραστικής δύναμης μας μέσω του πληθωρισμού; Ποτέ ένας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο ικανός να ψεύδεται και να παραπληροφορεί όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ποτέ δεν υπήρξε πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση τόσο αδιαφανής όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση της Siemens πριν καν γίνει πρωθυπουργός και που τα πόθεν έσχες της οικογένειας του και οι οικονομικές συναλλαγές  τους  είναι τόσο αμφισβητούμενες. 

Προφανώς δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός μετά τη χούντα, που να οργάνωσε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο του, που είχε την εποπτεία της ΕΥΠ, ένα δυσώδες σύστημα υποκλοπών και έφτασε στο σημείο  να παρακολουθεί τους μισούς υπουργούς του, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και μέλη της ίδιας του της οικογένειας.

Οι κάτοικοι της Λέσβου πάντα θα θυμόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με απέχθεια και αποστροφή διότι ήταν αυτός που έστειλε τα ΜΑΤ να μας επιβάλουν με την βία την δομή στην Καράβα. Άσχετα αν τελικά τα διώξαμε κακήν κακώς. Και το μόνο έργο που θα φέρνει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί μας θα είναι η δομή στα Βάστρια. Δίπλα σε δάσος NATURA. Κι αυτό προϊόν συναλλαγής με τους ολιγάρχες της διαπλοκής. Που μοίρασαν οι κατασκευαστικές εταιρίες τους μεταξύ τους τις τρείς δομές προσφύγων στην Λέσβο, την Χίο και την Σάμο. Ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να μοιραστούν  τα χρήματα που πληρώνει η Ε.Ε για την κατασκευή αυτών των δομών. Αν κάποια στιγμή που προφανώς απευχόμαστε πάρει φωτιά, από ποιόν θα ζητήσουμε ευθύνες; Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Όσο για το μεταφορικό ισοδύναμο όλοι γνωρίζουμε ότι επειδή τους είναι δύσκολο να το καταργήσουν το σαμποτάρουν και καθυστερούν τις πληρωμές.

 

Και βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που συνεχώς συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται αν  και είναι πνευματικός φάρος και οικονομική ανάσα για το νησί μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Μυτιλήνη. Ελπίζουμε από τις 22 Μαΐου και μετά να μην είναι πλέον πρωθυπουργός.

 Και να ανασάνουμε…

 

Μοιράσου το άρθρο!