Άρθρα - Γνώμες

08/02/2012 - 08:09

Άρθρο-φωτιά της εφημερίδας "Το Ποντίκι" για το Νίκο Σηφουνάκη

yle="text-align:justify;">Oι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι αφιερωμένες εξαιρετικά από το «Π» στον πολιτικό«εργολάβο» των αυθαιρέτων, τον Νίκο Σηφουνάκη!Το παρατσούκλι δεν είναι δικής μας εμπνεύσεως, το έχουμε δανειστεί από την πιάτσα... Γιατί μπορεί οι σφουγγοκωλάριοι να μην του το έχουν πει ακόμα για να μην τον στεναχωρήσουν, αλλά στα αρχιτεκτονικά γραφεία, στους κύκλους των όπου γης αυθαίρετων και παράνομων, αλλά κυρίως στις συζητήσεις των νόμιμων κορόιδων, αυτό το παρατσούκλι χρησιμοποιούν για να μην αναφερθούν στο όνομά του.Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο χαρακτηρισμός «πολιτικός ‘‘εργολάβος’’ των αυθαιρέτων» προέκυψε από την εκπληκτική του επίδοση μέσα σε έξι μήνες να προκαλέσει με τις πολιτικές του επιλογές και τις νομικές ρυθμίσεις που ξεθεμελιώνουν το Σύνταγμα παράνομη οικοδομική «έκρηξη» στις περιοχές της χώρας όπου το χρήμα «πολύχρωμο» και «μαύρο» μπορεί εν μέσω της απόλυτης οικονομικής κρίσης να ρέει άφθονο.Τις φωτογραφίες που φιλοξενούμε μας τις έστειλε αναγνώστης του «Π» και αποτελούν ένα μικρό μόνο στιγμιότυπο από τα όργια που γίνονται ελέω Σηφουνάκη στη Μύκονο, και όχι μόνο.

Ο φίλος αναγνώστης βρέθηκε στην - κατεστραμμένη πλέον - παραλία της Ελιάς στα μέσα Δεκεμβρίου και κατέγραψε το κόλπο των παράνομων που επιβραβεύει ο Σηφουνάκης. Και το κόλπο είναι απλό: Σε οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται νόμιμο οίκημα ξεφύτρωσε και ένας σκελετός που κάλυψε σχεδόν όλο το οικόπεδο. Και αυτός ο σκελετός, που σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα ένα παράνομο σπίτι, θα πάρει πανηγυρικά άφεση αμαρτιών από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ.Οι σκελετοί έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα και, όπως λένε αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί της πιάτσας και όχι του υπαρκτού... συνδικαλισμού, σε όλη την Ελλάδα κτίζονται αυθαίρετα αφού όλα νομιμοποιούνται.

Υπάρχουν, μάλιστα, λένε, περιπτώσεις θρασύτατων ιδιοκτητών και μηχανικών που στέλνουν σχέδια όπου μεphotoshop έχουν προστεθεί οικήματα τα οποία θα κατασκευαστούν, αφού πρώτα νομιμοποιηθούν!Σε ολόκληρη τη χώρα κτίζονται αυθαίρετα παντού, αφού κανείς δεν πρόκειται ποτέ να κάνει έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σηφουνάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή καταθέτει τροπολογίες στον ήδη ψηφισμένο νόμο με τον φόβο μήπως και μείνει κάποιος παράνομος παραπονεμένος. Για παράδειγμα μια από τις τελευταίες τροπολογίες προβλέπει ότι για την πιστοποίηση του χρόνου ανέγερσης του αυθαιρέτου, εάν δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, αρκεί η υπεύθυνη δήλωση και μόνο του ιδιοκτήτη!Όπως λένε στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, ο Σηφουνάκης ούτε ντράπηκε όταν δήλωνε με στόμφο ότι με τον νόμο βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και στην επόμενη γενιά αυθαιρέτων ούτε κοκκίνισε όταν από το βήμα της Βουλής τόλμησε να αναφερθεί στον αείνηστο Τρίτση.

Αλλά όπως λέει ο λαός... «και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».

 

Μοιράσου το άρθρο!