Άρθρα - Γνώμες

30/05/2012 - 07:30

"Δεν ξεχνώ" - Γράφει ο Μανώλης Αρμενάκας

Γ

ράφει: Μανώλης Αρμενάκας

Πριν περάσει μήνας από τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012, όταν κατέστη πασιφανές ότι ο δικομματισμός υπέστη πλήγμα βαρύ, αλλά όχι εξολοθρευτικό, και φάνηκε επιτέλους ότι υπάρχει ελπίδα να γκρεμιστεί η σαπίλα, άρχισε ο βομβαρδισμός των απανταχού Ελλήνων ψηφοφόρων με ευφάνταστα διλλήματα, προκειμένου να επιστρέψουμε στα μαντριά μας και να τρώμε τη τροφή-χόρτο που μας σερβίρουν. Εκεί δηλαδή που ο Έλληνας υπερέβη εαυτόν και αποφάσισε να τιμωρήσει τα δύο μεγάλα κόμματα και να προτείνει άλλες λύσεις, άρχισαν να λένε στους μεν δεξιούς ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ θα έρθει ο κομμουνισμός. Επίσης ότι εάν δεν βγει η ΝΔ (για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ ) τότε ο αστός ψηφοφόρος θα καταστραφεί. Θα έρθει η δραχμή και άμα έρθει η δραχμή τότε θα πεινάμε, λες και τώρα ευημερούμε αλλά πάμε και σε κανά συσσίτιο για πλάκα. Στους ΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ ότι εάν δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ τότε θα έρθει και εκεί ο κομμουνισμός, ότι θα χάσουν τις δουλειές τους, ότι θα βγει η ΝΔ, λες και δεν συγκυβερνούσαν μέχρι πριν ένα μήνα με τη Δεξιά. Δεν του λένε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είναι ένα. Τους έχουν πείσει ότι το μοναδικό καλό πράγμα στην Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Αποφεύγουν να θυμίσουν ξανά στο κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα δεινά όχι μόνο της τελευταίας διετίας, δηλαδή ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, μείωση μισθών, φόρους, αλλά και για το χάλι της Ελλάδος τα τελευταία 30 χρόνια, με τους Τσοχατζόπουλους, τους Μαντέληδες, τους Τσουκάτους, το χρηματιστήριο και πολλά άλλα. Ομοίως αποφεύγουν τα ΜΜΕ, να θίξουν ότι η ΝΔ συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο, ότι και αυτή συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία του Κράτους-απατεώνα με ένα σωρό σκάνδαλα όπως το Βατοπέδι, το Ζαχόπουλο, το Παυλίδη και φυσικά το μέγα σκάνδαλο της SIEMENS στο οποίο συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου, ανεξαρτήτως κομμάτων.

Το σύστημα που περιλαμβάνει κυρίως τα ΜΜΕ δεν σχολιάζει τις απίστευτες κωλοτούμπες ΝΔ-Σαμαρά, και την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Κανένας δεν ξέρει ποιος είναι ο προδότης και ποιος ο προδομένος, αφού οι περισσότεροι τα έκαναν και τα δύο (βλέπετε (Σαμαρά, Ντόρα, Καρατζαφέρη, Βελόπουλο, Βορίδη, Μητσοτάκη κλπ).
Οι κριτές έγιναν κρινόμενοι, αυτοί που η πολιτική τους μοίρα ήταν γνωστή πήγαν στη ΝΔ για να ξεπλυθούν. ΄Ένα απίστευτο συνοθύλευμα ανθρώπων κυρίως και πρωτίστως ΑΣΥΝΕΠΩΝ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ, που η μοναδική τους σταθερή θέση είναι ο στόχος κατάληψης της μεγαλύτερης δυνατής καρέκλας, αποτελούν σήμερα τη ΝΔ και πήγαν σε αυτήν για να μας υποσχεθούν ότι έγιναν καλά παιδιά, ότι είναι σοβαροί και θα μας κυβερνήσουν. Από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κραταιός Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Παπανδρέου και Παπαδήμου, αυτός που υπέγραψε δύο μνημόνια, αυτός που έσκυψε το κεφάλι σε όλες τις συνεδριάσεις που αφορούσαν της οικονομική πολιτική της Ευρώπης προς την Ελλάδα, αυτός που υπέγραψε όλες τις δανειακές συμβάσεις που υποδουλώνουν την Ελλάδα και περιορίζουν την Εθνική της Κυριαρχία, σήμερα εμφανίζεται από τα ΜΜΕ, από το σύστημα, ως εγγυητής της σταθερότητας και της προόδου, αντί για θλιβερό παράδειγμα αποτυχημένου ταλαντούχου, εύγλωτου πολιτικού. Πως μπορεί κάποιος να πιστέψει όλους αυτούς, όλη αυτή τη πολιτική τάξη που είναι ΈΝΟΧΗ για κατάντια του Ελληνικού αλλά και Λεσβιακού λαού. Ποία η αξιοπιστία πολιτικών που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, που αλλάζουν κόμμα, ιδεολογία και θέσεις, όχι σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας αλλά σύμφωνα με το δικό τους;

Όταν πάμε να ψηφίσουμε το δίλημμα δεν πρέπει να είναι ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ , το δίλημμα είναι απελευθέρωση της χώρας από τους δανειστές και τα τσιράκια τους Σαμαρά και Βενιζέλο ή υποδούλωση και υποτέλεια για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΆΣΩ ΌΛΑ ΑΥΤΆ, γιατί εξαιτίας αυτών άλλαξε η ζωή μου. Δεν τα ξεχνώ γιατί καθημερινά πληρώνω από τη τσέπη μου που έμεινε άδεια τα λάθη όλων αυτών.
Όσον αφορά τους εν τη Λέσβω εκτιθέμενους κοιτάξτε τους ξανά, καλά. Θυμηθείτε τι προσέφεραν στο τόπο τόσα χρόνια. Θυμηθείτε ποιους διόρισαν, θυμηθείτε την παντελή απουσία τους στα χωριά σας. Θυμηθείτε ότι απέτυχαν όταν εκλέχτηκαν, θυμηθείτε ότι είναι συγγενείς αιρετών και ζουν μόνο από τη πολιτική, θυμηθείτε ότι επιτέλους θέλετε κάτι πιο καθαρό.

Διερωτηθείτε, τι θέλουμε επιτέλους, αυτούς τους πολιτικούς να μας κυβερνούν ή μια άλλη Ελλάδα που μπορεί και υποφέρουμε μεν για κάποιους μήνες αλλά θα μπορέσουμε να σηκωθούμε όπως σηκωθήκαμε τόσες φορές.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πρόγραμμα, έχουμε θέσεις συγκεκριμένες για όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Mπείτε:www.anexartitoiellines.gr. Μάθετε για τους υποψηφίους μας και δείτε ότι με ότι ασχολήθηκαν πέτυχαν.
Οι άλλοι δεν είχαν δουλειά για να πετύχουν.

Μανώλης Αρμενάκας
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λέσβου
Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μοιράσου το άρθρο!