Άρθρα - Γνώμες

11/09/2023 - 10:59

Είναι οι κύριοι Μουτζούρης, Βέρρος ανεξάρτητες υποψηφιότητες;

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

Ένας τεράστιος μύθος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η δήθεν ανεξαρτησία κάποιων υποψηφίων. Άνθρωποι που είχαν έως τώρα μια σαφή κομματική τοποθέτηση, ξαφνικά βαφτίζονται στην υπερκομματική κολυμπήθρα και ονομάζονται ανεξάρτητοι.

Το φαινόμενο αυτό ευδοκιμεί και στον νομό μας. Ειδικά στον δήμο Δυτικής Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ξαφνικά οι κύριοι Βέρρος και Μουτζούρης δηλώνουν ανεξάρτητοι. Λες και δεν σέρνουν πίσω τους ένα παρελθόν κοινωνικό και πολιτικό. Λες και δεν είναι γνωστό ότι ανήκουν στη δεξιά.

Οπότε αφού τους ονομάσαμε ανεξάρτητους, νομιμοποιούμαστε όλοι να κατέβουμε στις εκλογές μαζί τους. Με ήσυχη τη συνείδηση μας. Ακόμα κι αν δηλώνουμε προοδευτικοί, αριστεροί και ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια όλα αυτά τα ιδεολογικά σαλταρίσματα τα κάνουμε για το καλό του τόπου μας. Κι όχι γιατί ψάχνουμε τρύπες για να τρυπώσουμε και να εκλεγούμε. Κι ας πάνε οι ιδεολογίες στον διάβολο. Άραγε τι θα πει ιδεολογίες;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οι υποψήφιοι παίζουν μεταξύ συνδυασμών, μεταξύ δήμων  και περιφερειών, όπου κάτσει η μπίλια προκειμένου να εκλεγούν. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό. Να εκλεγούν.

Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν. Όπου ακούμε μεγάλα λόγια για κοινωνική προσφορά, για το καλό του τόπου μας, για την ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση ας κρατάμε μικρό καλάθι. Η συντριπτική πλειοψηφία  των περιπτώσεων κρύβει προσωπικά συμφέροντα και συναλλαγές. Προς ίδιον όφελος.

Κι ο κόσμος τα ξέρει όλα αυτά, αλλά εξακολουθεί να τους ψηφίζει και να καταπατά τις αρχές του και την ιδεολογία του, με αντάλλαγμα κάποιες μικροεξυπηρετήσεις.

Και το κακό αναπαράγεται και συνεχίζεται…

---

 

 

Μοιράσου το άρθρο!