Άρθρα - Γνώμες

12/10/2018 - 06:44

ΕΛΜΕ Λέσβου. Αξίζουν την περιφρόνηση μας.

yle="text-align: justify;">ΕΛΜΕ Λέσβου. Αξίζουν την περιφρόνηση μας.


Γράφει ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, δηλαδή η ΔΑΚΕ καθηγητών, μ' αλλα λόγια η Νέα Δημοκρατία, προκρίνει, δηλαδή προτιμά, τη χρήση του όρου λαθρομετανάστης, στα σχολεία του νησιού. Σιγά το νέο.
Τους ξέρουμε από παλιά. Υπάρχουν πολλοί αφελείς, που πίστευαν ότι θα προτιμούσε η ΔΑΚΕ άλλον όρο; Η ιδιότητα τους ως εκπαιδευτικών δεν βάρυνε καθόλου στην γνωμοδότηση τους. Το  λειτούργημα τους ως παιδαγωγών τους άφησε ψυχρά αδιάφορους. Όταν πληρώνεσαι σαν εκπαιδευτικός, δεν σημαίνει κιόλας ότι είσαι. Το να λές σ αυτούς τους ανθρώπους, ότι κάποια επαγγέλματα, όπως γιατρός, δικαστής, παπάς, εκπαιδευτικός  είναι λειτουργήματα, άρα απαιτούν μιά  άλλη προσεκτική συμπεριφορά, χάνεις τα λόγια σου. Ψύλλοι στ' άχυρα που λέμε. Σιγά μην ιδρώσει τ’ αυτί τους.


Το πρόβλημα είναι ότι μπαίνουν στις τάξεις και έρχονται σ επαφή με τα παιδιά  μας. Βέβαια και τα παιδιά μας, είναι υποψιασμένα και δεν δίνουν και μεγάλη  σημασία, σ’ αυτούς τους τύπους και στα λόγια τους που κηρύσσουν τον διχασμό. Απλά τους περιφρονούν. Αυτό που άλλωστε τους αξίζει.


Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι τέσσερις τύποι, δεν  θα έμπαιναν σε μιά τάξη, γιανα κουβεντιάσουν με τα παιδιά μας, για το ποιες λέξεις προκρίνουν, για έννοιες  όπως ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, προσφορά, ανιδιοτέλεια, καθήκον.
Ο τίτλος του εκπαιδευτικού και του παιδαγωγού κατακτιέται με κόπο.

Μέσα από μιά μακριά επίπονη πορεία προσωπικής ολοκλήρωσης.  Τον τίτλο αυτόν στον αποδίδουν πρώτα απ όλα οι μαθητές, μετά οι γονείς κι η κοινωνία. Οι  κήρυκες του διχασμού της διχόνοιας και της αντιπαράθεσης,  δεν είναι ούτε εκπαιδευτικοί και πόσο μάλλον παιδαγωγοί.


Αλήθεια, αυτοί οι πολυπράγμονες, σε μια επόμενη συνεδρίαση τους, μήπως μπορούν να μας πουν ποιές λέξεις προκρίνουν  να χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε ακροδεξιός, λαϊκιστής, ρατσιστής, ξενοφοβικός, εθνοκάπηλος;

Μοιράσου το άρθρο!