Άρθρα - Γνώμες

02/07/2013 - 08:23

Επιστολή αγωνίας του Ξ. Μαυραγάνη: πότε θα ευδοκήσει η αμαρτωλή ΝΕΛ να ρυθμίσει τα δρομολόγια

yle="text-align: justify;">«Πλωμάρι 30 Ιουνίου 2013
Εναν χρόνο τώρα ακούω για το κύμα των τουριστών, που θα μας κατακλύσει, για τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, για τα δολάρια, τα ευρώ και τα ρούβλια, που θα εισρεύσουν στην (ανύπαρκτη) οικονομία μας.
Εδώ στη Λέσβο έχουμε περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τουρισμού, γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (παραιτημένο σήμερα λόγω ΔΗΜΑΡ, αλλά τον είχαμε), Επιμελητήριο και πολλούς άλλους φορείς που νοιάζονται για τον τουρισμό. Πριν από λίγες μέρες, ψηφισθήκαμε, λέει, ως το ομορφότερο νησί του Αιγαίου και πριν από μερικούς μήνες ολόκληρο το νησί εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Παρά ταύτα, είκοσι (20) μέρες τώρα το λιμάνι της Μυτιλήνης δεν έχει σύνδεση ούτε με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ούτε με εκείνο της Καβάλας.
Κόσμος πολύς, Λέσβιοι και μη, με φορτωμένα τα αυτοκίνητά τους, ξεροσταλιάζουν κάθε μέρα στα λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, ή τηλεφωνούν με αγωνία στα πρακτορεία και το λιμεναρχείο, για να μάθουν πότε θα ευδοκήσει η αμαρτωλή ΝΕΛ να ρυθμίσει τα δρομολόγια.
Κι εδώ στη Λέσβο, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Γιατί; Και όμορφοι είμαστε και το πιο μεγάλο νησί του Αιγαίου είμαστε και όλα τα μπερεκέτια του Θεού μάς κατακλύζουν.
Ενα καλοκαίρι ακόμα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια του βορείου χώρου δεν μας ενοχλεί. Οσο για τον χειμώνα, αυτός είναι ακόμα μακριά.
Τόσο όσο και οι άρχοντές μας από τα προβλήματα του τόπου.
Φιλικά
Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης»

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο!