Άρθρα - Γνώμες

31/01/2011 - 10:07

Επιστολή στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από τη Λήμνο

31/01/2011 ώρα 10:05 Γράφει :Μάλαμα Μαχαίρα  Ιατρός  Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Λήμνου

Κύριε Γιακαλή,

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας μεταφέρω την αγανάκτηση μας στην απόφασή σας να μην ορίσετε αντιπεριφεριάρχη από τη Λήμνο... Πώς δικαιολογείται η απόφασή σας αυτή, όταν είναι αδιαπραγμάτευτη θέση σας ότι ο πολίτης πρέπει να βρίσκεται δίπλα στα κέντρα των αποφάσεων; Και πως λέτε εσείς ότι η νησιωτικότητα θα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο τρόπο όταν δίνετε λύσεις που διχοτομούν ουσιαστικά τη περιφέρεια; Ένα νησί, όπως η Λήμνος, επιθυμεί με αταλάντευτη βούληση να προστατέψει όλους τους συντελεστές της τοπικής της ισχύος, μέσα στο σύνολο που λέγεται περιφέρεια και κατ’ επέκταση στο μεγαλύτερο που λέγεται Ελλάδα. Και ο βασικός συντελεστής της είναι οι άνθρωποί της, που εκλέγουν και εκλέγονται, είμαστε εμείς με τις διανοητικές και σωματικές μας ικανότητες, είμαστε εμείς που συγκροτούμε τον ζωντανό θώρακα της πατρίδας μας με το να είμαστε εδώ στη ακριτική και απομονωμένη Λήμνο.

Ενδεχομένως να πιστεύετε ότι μια επιπρόσθετη θέση αντιπεριφεριάρχη για μας, τίθεται για λόγους κυρίως συμβολικούς. Αλλά ακόμα και σ’αυτή τη περίπτωση, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα σύμβολα στη ζωή μας έχουν γενικά πολύ μεγάλη αξία. Πολλές φορές η ίδια η Δημοκρατία, η ίδια η πολιτική, είναι μια διαχείριση συμβόλων. Ειδικότερα όταν αναφέρεσαι στη σημαία και βρίσκεσαι σε ακριτική περιοχή τότε το συμβολικό από το πραγματικό απέχει ελάχιστα. Στην πραγματικότητα ταυτίζονται.

Ο κ. Ραγκούσης σε πρόσφατη δήλωσή του υπογράμμισε με έμφαση ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις - και όπου απαιτηθεί - διορθωτικές ενέργειες. Επίσης ανέφερε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να ισχύσει μια σειρά από μεταβατικότητες προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς. Έχετε λοιπόν τη δυνατότητα με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση να ορίσετε αντιπεριφεριάρχη για τη Λήμνο η οποία είναι το 8ο σε έκταση νησί της Ελλάδος, αλλά δυστυχώς ο πληθυσμός του το εγκατέλειψε εξαιτίας αποφάσεων που το απομόνωσαν και το υποβάθμισαν όπως αυτή που λάβατε εσείς.

Εμείς οι Λημνιοί, θα δώσουμε από κοινού αγώνα, ώστε να μην υποβαθμιστεί διαχρονικά η διοικητική και όχι μόνο ισχύς της περιοχής μας.

Η Λήμνος έχασε ήδη πολλά δεν μπορεί να χάσει και άλλα.

Μοιράσου το άρθρο!