Άρθρα - Γνώμες

21/10/2012 - 16:38

Επιστολή της Ταξιαρχούλας Πνακά για τη κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής

Επιστολή της Ταξιαρχούλας Πνακά για τη κατάργηση της ΔΟΥ Καλλονής

yle="text-align: justify; "> 

 ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΤΕ ΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ως μάνα, ως γυναίκα, ως επιχειρηματίας, ως αυτοδιοικητικός, ως ενεργός πολίτης με αγανάκτηση  διάβασα για το προτεινόμενο κλείσιμο  της ΔΟΥ Καλλονής και της ΔΟΥ Μύρινας  στα πλαίσια της μείωσης των εξόδων του  κράτους, της ελαχιστοποίησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των εσόδων μέσω της βελτίωσης του ελεγκτικού μηχανισμού. Έτσι ολόκληρο το νησί των 100.000 κατοίκων καλείται να εξυπηρετείται  εφοριακά από τη  Μυτιλήνη όπου συγκεντρώνονται πλέον σταδιακά  όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Όλοι εμείς που επενδύσαμε στα χωριά μας, στην επαρχία, που πιστέψαμε στην αποκέντρωση καλούμαστε τώρα να ζήσουμε  μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς  τη δημόσια διοίκηση να μας στηρίζει, χωρίς οικονομικά ερεθίσματα ανάπτυξης και τελικά με την παντελή απουσία του κράτους και όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης.

Θέλουν να μας καταντήσουν μια δεξαμενή ψήφων και μόνο,  που κάθε τέσσερα χρόνια θα μας θυμούνται, θα μας τάζουν λαγούς και πετραχήλια, θα τοποθετούνται στις καρέκλες τους και μην τον είδαμε τον Παναή.

Να θυμίσω σε αυτούς τους κυρίους του ήθους, του πνεύματος και της αξιοπρέπειας,  ότι μέχρι στιγμής ό,τι έχουν αφήσει να απομείνει  από τη μικρή Ελλαδίτσα και γενικότερα την ταυτότητα της Ελλάδας την κρατάνε οι Περιφέρειες και τα χωριά της. Ένας υδροκέφαλος πόλος ανάπτυξης το μόνο που μπορεί να μας φέρει είναι  η διαφθορά,  τα ναρκωτικά, η πορνεία,  η αλητεία και όλα τα «άνθη του κακού».

Αν θέλει λοιπόν η λεγόμενη κυβέρνηση της τρόικας – που για μένα είναι δυσφήμηση να  την  αποκαλούν έτσι-  να κάνει οικονομία,  να αποκεντρώσει υπηρεσίες όχι να συγκεντρώσει. Άρα να μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσει μια ενιαία οικονομική υπηρεσία στη μέση του νησιού, στην Καλλονή,  στα πλαίσια  της   αποκέντρωσης και   της  ανάπτυξης  και πάνω από όλα του σεβασμού όλων των χωρικών για να βοηθηθούν όλες οι περιοχές  και να μπορούν να σταθούν κοινωνικά και οικονομικά με αξιοπρέπεια και όχι να δημιουργούν πολίτες- επαίτες που για να  επιβιώσουν από μόνο του το σύστημα θα τους οδηγήσει στη διαφθορά και στην έλλειψη αξιοπρέπειας. 

Η πρόταση  απευθύνεται   καθαρά  σε πολιτικούς με τόλμη και αξιοπρέπεια και όχι σε επαγγελματίες πολιτικούς  καριέρας  που μας κατάντησαν και μας φέρανε σε αυτή εδώ την  τραγική κατάσταση αλλά και σε  πολίτες που αν θέλουν να συνεχίσουν να σέβονται τον εαυτό τους πάνω από όλα και να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους  σε μια κοινωνία  με αξιοπρέπεια θα πρέπει να τολμήσουν και αυτοί να απομονώσουν με τη ψήφο τους, τους πολιτικούς και τις πολιτικές που τους οδηγούν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση. Μετά από τον Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση έρχονται όλες οι μορφές του Καλλικράτη. Άρα όλοι εμείς της περιφέρειας δεν έχουμε κανένα λόγο ύπαρξης. Και ούτε μπορώ να αισθανθώ ότι είμαι αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων επιτήδειων. Γιατί η πτώση της Λέσβου θα έρθει αργά ή γρήγορα με αυτή την πολιτική. Για να μην σας πω ότι   μπορεί να έχουν προαποφασίσει στα επόμενα χρόνια να ενταχθούμε στο δυναμικό της Τουρκίας.  Μια παραμεθόρια περιοχή, σε τόσο κομβικό σημείο, που φυλάει τα σύνορα, δεν την αντιμετωπίζουμε ως συγκεντρωτική αγορά  για να εξοικονομήσουμε ότι μπορούμε. Υπάρχουν μέρη  οικονομικά αυτοδύναμα και κοινωνικά και γεωγραφικά που μπορείς να κάνεις την οικονομία σου».

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ

Μοιράσου το άρθρο!