Άρθρα - Γνώμες

28/06/2011 - 16:00

Επιστολή του "αγανακτισμένου" Δημήτρη Μάντζαρη στο Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο

Δεν τους  φτάνει η πλατεία Σαπφούς  τώρα  έχουμε και επιστολές.... Αντί να στέλνουν επιστολές ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας δούνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατάφερε να διώξει τους αγανακτισμένους από την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.... διότι σήμερα το "καπέλωμα" δεν μπορούν να το ανεχθούν οι πολίτες από κανέναν !!! Ούτε καν από το ΣΥΡΙΖΑ!  "

Προς : - το Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτριο Βουνάτσο Κοιν : - Αντιδήμαρχο Λέσβου κ. Τσακίρη - Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Κύριε Δήμαρχε Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι την Τετάρτη 22/6/2011 σε υπηρεσιακή σύσκεψη αναφερθήκατε στο όνομά μου, χωρίς να είμαι... παρών λέγοντας «κάποιοι υπάλληλοι – λέγε με Μάντζαρης – εν ώρα δουλειάς δίνουν συνεντεύξεις ως κομματικά στελέχη…».

Καταρχάς στα 21 χρόνια που δουλεύω στο Δήμο δεν μπέρδεψα ποτέ τη όποια συνδικαλιστική ή πολιτική μου ιδιότητα με την εργασιακή μου υπόσταση και επειδή είμαστε μικρή κοινωνία αυτό μπορεί να σας το διαβεβαιώσουν οι πέντε δήμαρχοι που συνεργάστηκα μαζί τους (που ανήκαν και σε διάφορους πολιτικούς χώρους), οι συνάδελφοι μου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας μας κ. Γιάννης Τσακίρης

Παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις λόγω της συνδικαλιστικής μου ιδιότητας είχα τη δυνατότητα να έχω συνδικαλιστική άδεια σύμφωνα με το Ν. 1264/82 δεν έκανα ποτέ χρήση αυτής, γιατί το συνδικαλισμό τον αντιλαμβάνομαι διαφορετικά από αρκετούς άλλους.

Η αναφορά σας, λοιπόν, αυτή, ότι σε ώρα εργασίας απασχολούμαι σε κομματική δραστηριότητα, είναι τουλάχιστον προσβλητική στο πρόσωπο μου και έχει στόχο κατά τη γνώμη μου, όχι τον έλεγχο της εργασιακής μου επάρκειας, αλλά να με πλήξετε προσωπικά ως συνδικαλιστή και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων. Αν αναφέρεστε σε συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκα την προηγούμενη μέρα, εκτός χώρου εργασίας, θα έπρεπε να σας ενημερώσουν ότι την ημέρα αυτή ήμουν σε κανονική άδεια. Εξάλλου, η συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς είναι κατοχυρωμένη και η επίκληση της ως παράπτωμα μας γυρίζει πίσω σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Το γεγονός ότι θέλατε να με στοχοποιήσετε επιβεβαιώνεται από τη παρουσία σας σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού το ίδιο βράδυ, όπου σε συνεργασία με τον παρουσιαστή της εκπομπής φωτογραφίζοντας με ως υπάλληλο του Δήμου, υιοθετείτε τη κατηγορία για μένα του «τραμπούκου», που επιτέθηκε στον κ. Σηφουνάκη, χωρίς να εξετάσετε το βάσιμο των όσων ισχυρίζεται ο κ. Υπουργός. Απλά, προκειμένου να με πλήξετε και να ενοχοποιήσετε τη συνδικαλιστική μου δράση, υιοθετήσατε τα λεγόμενα τους, ώστε να «φωτογραφηθώ» πλήρως συνδέοντας μάλιστα, τις αποδοκιμασίες στον κ. Υπουργό, με τη στάση που είχα στη διάρκεια της κατάληψης του Δημαρχείου, όπου υπερασπίστηκα ως όφειλα ως συνδικαλιστής, την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα δύο γεγονότα είναι άσχετα μεταξύ τους.

Κύριε Δήμαρχε, Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος και μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα συνεχίσω να κάνω και τώρα το ίδιο, δηλαδή αφενός μεν να επιδεικνύω την μέγιστη επαγγελματική επάρκεια στα καθήκοντα μου ως υπάλληλος και αφετέρου να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου, ενάντια στους ζηλωτές του μνημονίου και των αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης.

Για τους λόγους αυτούς, σας ζητώ να ανακαλέσετε την προσβλητική για το πρόσωπό μου συμπεριφορά και να αναζητήσετε να πληροφορηθείτε τα πραγματικά περιστατικά για όσα αβάσιμα με κατηγορείτε.

Άλλως αν εμμένετε ότι έχω διαπράξει παράπτωμα, σας ζητώ να με καλέσετε σε απολογία, ώστε να εφαρμοστούν τα οριζόμενα από τη νομοθεσία..

Μυτιλήνη 27-6-2011 Δημήτρης Μάντζαρης Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!