Άρθρα - Γνώμες

20/01/2015 - 08:56

Φάτους Μάκη...!

Τ

ου Γιάννη Βήκα / parallaximag.gr

Ένα σχεδόν σοκαριστικό βίντεο δημοσιεύτηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, από τον ίδιο τον Μάκη Βορίδη. Το περιεχόμενο αυτού; Εμφυλιοπολεμικό. Όσο άκουγα τα λόγια του κ. Βορίδη, ένιωσα ένα άγχος, μια ένταση• το ίδιο αίσθημα που μου προκαλείται, όταν ακούω στελέχη της Χρυσής Αυγής να ωρύονται.

Όσο και αν έχει προσπαθήσει ο πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και νυν της Νέας Δημοκρατίας να αποτάξει από πάνω του το ακροδεξιό του παρελθόν, στο τέλος παρασύρεται και βρίσκεται να είναι πάλι θύμα των ακροδεξιών ενστίκτων που κουβαλάει. Βέβαια, κανείς δε θα μπορούσε να ισχυριστεί τα παραπάνω για έναν άνθρωπο, ο οποίος μπορεί ν’ ανήκει ιδεολογικά στη Δεξιά και επίσης, δε φέρει κανείς το δικαίωμα να θεωρεί πως οι δικές του απόψεις είναι οι σωστές και των άλλων όχι.

Ωστόσο, στην ομιλία του στο καφενείο στον Ασπρόπυργο, ο κ. Βορίδης αναφέρει φορτισμένος πως «η δικιά μας η γενιά την χώρα δε θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο, το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι». Τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως απειλή και όχι ως έκφραση πολιτικής άποψης. Για να μπορέσει ν’ αντιληφθεί και ο μέσος πολίτης τι εννοεί ο κ. Βορίδης με αυτά τα λόγια, ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει ο τελευταίος τι θα είναι εκείνο «το οποίο θα χρειαστεί να κάνουν» και ποιοι θα το κάνουν;

Επίσης, ο -για λίγο ακόμη- υπουργός Υγείας αντιπαραθέτει τους δύο κόσμους, οι οποίοι πρόκειται να «συγκρουστούν» την επερχόμενη Κυριακή. Αυτόν της «Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας» και αυτόν του «ισοπεδωτισμού» της Αριστεράς, που θ’ αποτρέψει ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες τους με «όποιον τρόπο χρειαστεί». Ο κ. Βορίδης ουκ ολίγες φορές έχει εκφραστεί εμφυλιοπολεμικά, αλλά νομίζω πως αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του και δικαιώνει όσους επανειλημμένα αναφέρονται στο… «τσεκουράτο» παρελθόν του και τις σχέσεις του με την ΕΠΕΝ και τη χούντα. Και για να είμαι ξεκάθαρος, τόσο καιρό το θεωρούσα άδικο ν’ αναφέρονται σε τσεκούρια και ΕΠΕΝ, διότι όντως μπορεί να έχει αλλάξει ένας άνθρωπος και πιστεύω πως δε μπορούμε να του χρεώνουμε αιώνια το παρελθόν του, όμως αποδείχθηκε πως στην προκειμένη περίπτωση έκανα λάθος και ήμουν αρκετά μετριοπαθής. Ας συγκρατηθεί λοιπόν ο κ. Μάκης και ας θυμηθεί πως δε ζούμε στην 5ετία του ’41-’46.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω κύριος, δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιο κόμμα, αλλά γενικότερα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα πρέπει να μας εξηγήσει και κάτι άλλο λοιπόν• θα μισήσει με το ίδιο πάθος μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος, ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων και προφανώς μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη χειρότερα, οι άνθρωποι που ανήκουν ιδεολογικά πιο αριστερά, για παράδειγμα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πρέπει να σταλούν στο εκτελεστικό απόσπασμα; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας μην αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο γιγαντώνεται το μαύρο τέρας της ΧΑ.

Βέβαια, το θετικό από όλη αυτήν την υπόθεση είναι πως το προσωπείο του «συνετού, φιλοευρωπαίου και φιλελεύθερου» πολιτικού φάνηκε πως δεν ταίριαξε στα μέτρα του κ. Βορίδη της (ακρο)Δεξιάς και όσοι θεωρούν πως στελέχη και ολόκληρες πτέρυγες της ΝΔ δεν έχουν σχέση με φιλικά αισθήματα προς την εμφυλιοπολεμική και χουντική ρητορική, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Γιατί, τα λόγια αυτά δε μοιάζουν σε τίποτα με λόγια κάποιου… φιλελεύθερου φιλοευρωπαίου πολιτικού.

 

Μοιράσου το άρθρο!