Άρθρα - Γνώμες

06/10/2023 - 08:03

Γιάννης Συνάνης: η επί 33 χρόνια ισχυρή φωνή των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ: Η ΕΠΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όλο αυτό το διάστημα σας παρουσιάζουμε συνεντεύξεις και προφίλ ανθρώπων που συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να παραλείψουμε την παρουσία ενός συναδέλφου μας δημοσιογράφου του Γιάννη Συνάνη ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη "Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο".

Ο Γιάννης Συνάνης ο οποίος κατάγεται από τα Κεραμειά της Λέσβου έφυγε μαζί με τους γονείς του σε ηλικία 6 ετών στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών άρχισε να δημοσιογραφεί σε αθλητικές εφημερίδες των Αθηνών.

Το 1989 όταν και δημιουργήθηκε η Ιδιωτική Ραδιοφωνία Τηλεόραση αποφάσισε να επιστρέψει στη Λέσβο και να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα στο νησί του.

Δημιούργησε το πρώτο ενημερωτικό site στη Λέσβο το Lesvosnews.gr ενώ νωρίτερα είχε ξεκινήσει συνεργασία  με τα Αθηναϊκά Τηλεοπτικά Δίκτυα (ALPHA, ANTENNA, MEGA, OPEN, STAR, ΣΚΑΪ), με τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους δημοσιογράφους της χώρας μας συνεργασία η οποία συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Το Γιάννη Συνάνη τον έχουμε δει κατ' επανάληψη σε τηλεοπτικά παράθυρα ΑθηναΙκών καναλιών στριμώχνει άγρια Βουλευτές, Υπουργούς και διάφορους πολιτικούς μαχόμενος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα για τη Λέσβο.

Πάντα μπροστάρης στο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο παρακολουθεί από το 1999, πάντα μαχητής για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας και των πυρόπληκτων στα Βατερά και πάντα στην πρώτη γραμμή για τα θέματα των ακριτικών νησιών μας.

Ο Γιάννης Συνάνης είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που κάθε καλοκαίρι πραγματοποιεί περισσότερες από 20 ζωντανές συνδέσεις στα Αθηναϊκά κανάλια προβάλλοντας τουριστικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μας αν δεν ανεφέραμε τον Τηλεμαραθώνιο που έκανε στη Τηλεόραση Μυτιλήνης του Μανώλη Γιαννακέλου όπου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 200.000 ευρώ και τα παιδιά της "ΚΥΨΕΛΗΣ" να αποκτήσουν το σημερινό δικό τους σύγχρονο σπίτι.

Ο Γιάννης Συνάνης αποφάσισε να συμπορευθεί με τον Κώστα Μουτζούρη θεωρώντας ότι έχουν ένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους...

Και οι δυο τους είναι πάντα κοντά στου πολίτες !!!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τις δικές του ικανότητες, με τις σημαντικότατες γνωριμίες που έχει, αλλά κυρίως με τη διεκδικητικότητα που τον διακρίνει μπορεί να βοηθήσει το Βόρειο Αιγαίο να μπει σε μία τροχιά οικονομικής και κυρίως τουριστικής ανάπτυξης.

Μοιράσου το άρθρο!