Άρθρα - Γνώμες

19/04/2019 - 07:47

Η ελπίδα για μια νέα αρχή

Γράφει η Εριφύλη Χιωτέλλη - Υποψήφια δήμαρχος για το Δήμο Μυτιλήνης

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!

Κοιτάτε τώρα να δείτε τι γίνεται:

Παντού, σε όλα τα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης, αλλά και στην πόλη, δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, έχουν μπει σε κίνηση. Γίνονται συζητήσεις, συγκροτούνται συνδυασμοί, φτιάχνονται προγράμματα.

Αρκετοί από αυτούς και αυτές, μπορεί να έρχονται από το παρελθόν, "μικρό χωριό" είμαστε αλώστε και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά το ελπιδοφόροι μήνυμα είναι οι νέοι που δίνουν το παρόν τους παντού!

Οι άνθρωποι στα χωριά μας, αλλά και στην πόλη, βλέπουν με ελπίδα τις νέες δυνατότητες που τους δίνει ο Κλεισθένης, και θέλουν να τις αξιοποιήσουν.

Η ελπίδα ότι ο δήμος μας μπορεί να να κάνει μια νέα αρχή, για το καλό της πλειοψηφίας, έρχεται ξανά και αυτό εμείς το έχουμε χαρακτηρίσει σαν "την πρώτη νίκη του Κλεισθένη".

--------

Πάμε τώρα στο "κεντρικό" σκηνικό, στον Δήμο Μυτιλήνης. Τι έχουμε εδώ; Αξιότιμους, κατά τα άλλα συμπολίτες μας, αρκετοί από αυτούς μάλιστα, με χρόνια παρουσία στην αυτοδιοίκηση.

Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι που όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τον τρόπο τους, στήριξαν τον μαρασμό των χωριών μας. Οι ίδιοι, που όταν πρόσφατα, χρειάστηκε να τα στηρίξουν, έστω και συμβολικά δεν το έκαναν. Απείχαν ή καταψήφισαν τις αλλαγές του Κλεισθένη.

Δεν λέμε ότι το έκαναν "από άποψη". Οπως δεν έκαναν "από άποψη" και τόσα άλλα: Την χρόνια αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους και στην αυτοδιοίκηση, την επιλογή έργων για ψηφοθηρικούς σκοπούς, την προβολή όλων όσων εκ' του ρόλου τους ήταν υποχρεωμένοι και υποχρεωμένες να κάνουν, ώς "χάρη" και όλα αυτά, που είναι γνωστά σε όλους και σε όλους μας.

Λέμε, όμως, ότι με αυτό τον τρόπο έχουν μάθει να λειτουργούν, με αυτό τον τρόπο έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση. Όταν λένε ότι "ο δήμος έχει πολλές θέσεις και θα θα αξιοποιηθείται. όλοι", αυτή ακριβώς είναι η εικόνα που έχουν για την δημοτική αρχή. Να την μοιράσουμε στους φίλους και γνωστούς μας, "να περάσουν τα τέσσερα χρόνια και να κάνουμε τα πάντα για να ξαναβγούμε"

Εμείς, μπορεί να μην έχουμε τις δικές τους "πλούσιες εμπειρίες" και ενδεχομένως και "γνώση" για την αυτοδιοίκηση. Αν και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε.. Είμαστε όμως αυτό το αυτοδιοικητικό κίνημα, που ερχόμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα η τοπική μας κοινωνία.

Να κάνει, δηλαδή, πράξη την ελπίδα που ξαναγεννιέται. Και όπως όλοι και όλες ξέρουμε, αυτό δεν μπορεί να γίνει με φθαρμένα υλικά!

Μοιράσου το άρθρο!