Άρθρα - Γνώμες

12/08/2023 - 11:06

Η μιζέρια της Μυτιλήνης και .... η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού!

H συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στη Μυτιλήνη, το βράδυ της Παρασκευής, ήταν χωρίς αμφιβολία το γεγονός του καλοκαιριού. Περίπου 6.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο της Μυτιλήνης! Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι ακροατής ή όχι του Αργυρού, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί  την μεγάλη επιτυχία της συναυλίας. Άτομα όλων των ηλικιών, από όλη τη Λέσβο, επισκέπτες που ήρθαν ειδικά για τη συναυλία και τουρίστες βρέθηκαν στο στάδιο Μυτιλήνης. 

 

Θέλουμε όμως να γίνονται μεγάλες συναυλίες στο νησί μας;

Ας ξεκινήσουμε απ΄ αυτό το ερώτημα. Η απάντηση είναι ασφαλώς ναι. Οι συναυλίες αυτές αν μη τι άλλο λειτουργούν ως διαφήμιση για το νησί μας και για το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά καλλιτέχνες που είναι δύσκολο να δει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

 

Σε ποιο χώρο μπορεί να γίνει μια μεγάλη συναυλία;

Η απάντηση είναι ότι το στάδιο Μυτιλήνης μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια εκδήλωση. Στο σημείο αυτό αξίζει να δούμε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας πείσει ότι στα στάδιο σε όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος γίνονται συναυλίες. Και δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι τα γήπεδα κινδυνεύουν περισσότερο από τους "βάρβαρους του ποδοσφαίρου" παρά από τους θεατές μιας συναυλίας.  Ασφαλώς και πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα και για την προστασία του σταδίου και για την ασφάλεια των θεατών. (Πάντως και στην συναυλία του Αργυρού όπως και του Β. Παπακωνσταντίνου πριν από μερικές ημέρες είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για το στάδιο) 

Έχοντας απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα .... τότε γιατί υπήρξε όλη αυτή η πολιτική αντιπαράθεση πριν από την συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού;

Η εξήγηση και πάλι είναι απλή: διανύουμε προεκλογική περίοδο!  "Αν δεν αξιοποιήσουμε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός  που θα βρούμε άλλη ευκαιρία....", σκέφτηκαν οι πολιτικοί εγκέφαλοι!  Και το πάρτυ της πολιτικής μιζέριας ξεκίνησε... : "θα χαλάσει το γήπεδο", "δεν υπάρχουν συμβόλαια για τη συναυλία", "πόσα θα πάρει ο Δήμος" κτλ.  Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και γενικότερα όσοι στις Δημοτικές εκλογές θα είναι απέναντι στον νυν Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη έβγαλαν όλη τους τη μιζέρια μπας και κερδίσουν μερικούς ψήφους! 

Πάντως η ιστορία έχει δείξει ότι οι ψήφοι δεν κερδίζονται με μίζερη κριτική.

Ο έλεγχος για τα οικονομικά της συναυλίας είναι αρμοδιότητα των φορολογικών αρχών και του Δημοτικού Συμβουλίου.  Σίγουρα δεν είναι αρμοδιότητα όσων απλά θέλουν να κάνουν κακόπιστη κριτική.

 

Στην έναρξη του Λεσβιακού Καλοκαιριού ιστοσελίδα της Χίου είχε αναφερθεί στον πλούτο των εκδηλώσεων που γίνονται στη Λέσβο σε αντιπαράθεση με όσα συμβαίνουν στη γειτονική Χίο. Ας πάψουμε λοιπόν να είμαστε μίζεροι! Φέτος, που είναι η πρώτη χρονιά μετά το μια 4ετια σχεδόν που το νησί μας τα πηγαίνει καλά και στον τουρισμό, ας στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Όλα μπορούν να συνυπάρξουν και να λειτουργήσουν αθροιστικά. Έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια! 

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης 

Lesvosnews.net

 

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το γήπεδο Μυτιλήνης:

22

33

44

Μοιράσου το άρθρο!