Άρθρα - Γνώμες

13/08/2019 - 05:45

Η σιωπή των Βουλευτών της Λέσβου για τον 30χρονο Γιάννη Βέη

Η περίπτωση του 30χρονου Γιάννη Βέη έχει προκαλέσει συγκίνηση και ένα δυνατό τσουνάμι αγάπης και αλληλεγγύης.

Σε πολλά καταστήματα της Μυτιλήνης και χωριών της Λέσβου υπάρχουν κουμπαράδες ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι πρώτες εκδηλώσεις.

Το μεγάλο ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί (γύρω στις 80.000 ευρώ) σημαίνει και ότι απαιτείται και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η όποια χρονική καθυστέρηση μπορεί να έχει αποτελέσματα μη αναστρέψιμα. Βέβαια είμαστε σίγουροι ότι η Λέσβος της αλληλεγγύης θα τα καταφέρει.

Μέσα σ' αυτό το τσουνάμι αγάπης για το Γιάννη έχουμε ξεχάσει κάτι βασικό. Ζούμε σ' ένα κράτος που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι τριτοκοσμικό και αυτό το κράτος φροντίζει την υγεία των πολιτών. Το γεγονός ότι ο Γιάννης αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του επειδή η θεραπεία που πρέπει να κάνει δεν την καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί μια μεγάλη απόδειξη για το πως λειτουργεί το όλο σύστημα υγείας.

Αλλά ας μείνουμε στη Λέσβο;

Που είναι οι 3 Βουλευτές της Λέσβου; Κανείς τους δεν διάβασε τίποτα; Κανείς τους δεν άκουσε τίποτα;

Με άλλα θέματα μικρότερης σημασίας ξεσηκώνουν τον κόσμο... κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή...

Τώρα και οι 3 τους σιωπούν! Η στάση τους είναι προσβολή για τους πολίτες της Λέσβου.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ας συνεργαστούν και οι 3 Βουλευτές της Λέσβου και ας παρέμβουν στο Υπουργείο Υγείας. Η Πολιτεία - και λέμε Πολιτεία και όχι κράτος - πρέπει να φροντίζει τους πολίτες.

Και ο Γιάννης - μόλις 30 ετών - είναι κρίμα και άδικο να συναντά το τοίχος της αδιαφορίας.

Μαζί με τους πολίτες του νησιού ας ενωθούν και οι 3 Βουλευτές της Λέσβου και ας παρέμβουν για το Γιάννη. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δει την περίπτωσή του κατ'εξαιρέση και πέρα από το γράμμα του Νόμου.

Μοιράσου το άρθρο!