Άρθρα - Γνώμες

06/10/2023 - 06:20

Η υποψήφια με το τρακτέρ! Ειρήνη Θαλασσέλλη, Κοινότητα Βρίσας

ΘΑΛΑΣΣΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ υποψήφια Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας /// ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΖΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ - ΒΕΡΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Υποψήφιος Δήμαρχος

Γράφει ο Γρηγόρης Δεϊλόγκος

 

Την Ειρήνη Θαλασσέλλη την γνώρισα  ως Αρχιεργάτη Δακοκτονίας  πριν από περίπου 10 χρόνια. Τότε  εργαζόμουν  ως  Γεωπόνος – Τομεάρχης Δακοκτονίας στον Τομέα Πολιχνίτου – Βρίσας – Βασιλικών – Λισβορίου - Σταυρού.   Η Ειρήνη είχε αναλάβει την περιοχή των Βασιλικών. Δεν μου έκανε εντύπωση ότι οδηγούσε γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) και ανέβαινε πεζούλες και πλαγιές. Μου έκανε εντύπωσε η συνέπειά της και η προσπάθειά της να κάνει όσο γινόταν καλύτερα την δουλειά της.  Πάλευε να κάνει το καλύτερο για τα κτήματα και την ελαιοπαραγωγή των συγχωριανών της.  Τότε η Ειρήνη είχε 5 παιδιά!  Κι αυτό  επίσης μου έκανε εντύπωση…  Ήταν πολύτεκνη  μητέρα όχι επειδή έτυχε αλλά επειδή ήταν επιλογή της. Θυμάμαι να μου λέει «αγαπώ πολύ τα παιδιά».

Σήμερα η Ειρήνη …. 10 χρόνια μετά έχει 7 παιδιά και από τότε μεσολάβησαν πολλά. Η Ειρήνη μεγάλωσε την γεωργική της εκμετάλλευση, μένει μόνιμα πλέον στη Βρίσα και όπως και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής έζησε δύο εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.  Η πρώτη ήταν ο μεγάλος σεισμός της Βρίσας. Είδε τα σπίτια των συγγενών και φίλων της  να καταρρέουν, είδε μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της… Ευτυχώς το δικό της σπίτι δεν  καταστράφηκε.  Η Ειρήνη με την οικογένειά της ήταν από τους ελάχιστους κατοίκους που μετά από λίγο καιρό επέστρεψε στο χωριό της Βρίσας. Υποχρεώθηκε να ζει σε ένα χωριό που ακόμη  και σήμερα δεν έχει γίνει η άρση της επικινδυνότητας.  Συμμετείχε και συμμετέχει στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ώστε να αναστηθεί η Βρίσα.  Δεν είναι τόσο εύκολο να ζεις σε ένα χωριό γεμάτο μπάζα και γκρεμισμένα σπίτια χωρίς ούτε ένα καφενείο.  Οι προσπάθειές της να λειτουργήσει το καφενείο του χωριού έπεσαν στο κενό…

Και πριν ένα χρόνια ήρθε η μεγάλη φωτιά σε Βρίσα – Βατερά. Είδε πάνω από 20 ελαιοκτήματα  που είχε στην γεωργική της εκμετάλλευσής να καίγονται.  Τραγικές στιγμές.  Και η Ειρήνη εκεί… Μαζί με τον  σύζυγό της Γιάννη Πάππα (στέλεχος του Ελληνικού Στρατού) να διαθέτουν όλο τους τον εξοπλισμό ( 3 γεωργικούς ελκυστήρες και παρελκόμενα) στη μάχη της φωτιάς.  Όχι για να σώσουν τα δικά τους κτήματα. Αλλά για σώσουν το χωριό.  Ήταν από τους αφανείς ήρωες της φωτιάς που ποτέ δεν θέλησαν να βγουν σε ΜΜΕ να μιλήσουν για την προσφορά τους. Η φωτιά έσβησε και το μέγεθος της καταστροφής τεράστιο.  Πήρε πρωτοβουλίες, συνέταξε το πρώτο σχέδιο για την αποζημίωση και ανασύσταση του ελαιώνα. Χτύπησε τις πόρτες της Περιφέρειας και των Υπουργείων.  «Ξενάγησε»  στελέχη της Περιφέρειας και της  Κυβέρνησης στον καμένο ελαιώνα!  Ήρθε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ.  Ένας αγώνας τεράστιος για τα ελαιοκτήματα όλων των κατοίκων της περιοχής.  Φέτος το καλοκαίρι όταν ήρθε επιτέλους το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να κάνει τις αυτοψίες βοήθησε στα μέγιστα στην οργάνωση των συνεργείων του ΕΛΓΑ ώστε μέσα σε 14 μέρες να δούνε πάνω από το 90% των κτημάτων που είχαν επηρεαστεί από τη φωτιά.  Και όλα αυτά τα έκανε χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο. Ένας κάτοικος της Βρίσας που αγαπάει τον τόπο του και μοχθεί για ΟΛΟΥΣ.

Η δράση της θα  λέγαμε ότι είναι  διαχρονική και όχι μόνο στα «μεγάλα γεγονότα» Μαζί με το σύζυγό της Γιάννη Πάππα έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες εθελοντικές δράσεις στο χωριό παρέχοντας δωρεάν την εργασίας τους και τον μηχανήματα τους. Και ασφαλώς ως πολύτεκνη μητέρα έχει καθημερινή παρουσία και δράση στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο Δυτικής στην  Κοινότητα της Βρίσας την ρώτησα «πως και αποφάσισες να είσαι υποψήφια με τόσες υποχρεώσεις – οικογενειακές και επαγγελματικές» . Η απάντησή της ίσως είναι ο ορισμός για το πώς πρέπει να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Μου απάντησε λοιπόν « θέλω να αποκτήσω θεσμικό ρολό και να παρεμβαίνω εκπροσωπώντας τους συγχωριανούς μου. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα.  Πέρα από παρατάξεις και κομματικούς μηχανισμούς».

Προχθές την ρώτησα πως πάει  η προεκλογική εκστρατεία.  Χαριτολογώντας μου είπε ότι πλέον την έχουν μάθει και εκτός Βρίσας ως «η υποψήφια με το τρακτέρ».  Και συνέχισε «Το σημαντικό είναι πώς να με ξέρουν μετά από 5 χρόνια.  Και αυτό που θα προσπαθήσω τότε να λένε για μένα είναι ότι η “Ειρήνη με το τρακτέρ”  τα κατάφερε!  Ασφαλώς με τη βοήθεια όλων των συγχωριανών μου και  της νέας Δημοτικής  και Περιφερειακής Αρχής»

 

Καλή επιτυχία λοιπόν στην Ειρήνη.  Η επιλογή πλέον ανήκει στους κατοίκους της Βρίσας και των Βατερών.

 

------------

 ΘΑΛΑΣΣΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ  υποψήφια Δημοτικής Κοινότητας Βρίσας

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ:  ΜΑΖΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ  / ΒΕΡΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ  Υποψήφιος  Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!