Άρθρα - Γνώμες

20/01/2019 - 05:54

Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης. Το παιδί ξύπνησε.

yle="text-align: justify;">Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης. Το παιδί ξύπνησε.

Γράφει ο Αντίλογος. Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης έχει θέσει υπό την αιγίδα της το συλλαλητήριο για την Μακεδονία που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Σαπφούς.

Επιτέλους το παιδί ξύπνησε και μίλησε.

Πόλεμος. Ανθρωπιστική κρίση στην Συρία. Πέρασαν κανένα εκατομμύριο άνθρωποι απ’το νησί μας. Πρόσφυγες, μετανάστες. Ναυάγια. .Ανθρώπινα ναυάγια. Νεκροί. Νεκρά παιδιά. Η ανθρώπινη ψυχή και ύπαρξη στα όρια της. Το παιδί όμως κοιμόταν, Δεν ξύπνησε. Μόρια, Καρά Τεπες, ΠΙΚΠΑ... Γεγονότα Πλατείας Σαπφούς 22ας Απριλίου 2018. Το παιδί κοιμόταν. Δεν ξύπνησε. Σταυροί ανεβαίνουν, σταυροί κατεβαίνουν, αλληλεγγύη, αλτρουισμός, ρατσισμός. ξενοφοβία. Το παιδί κοιμόταν. Δεν ξύπνησε.

Έγινε θαύμα το παιδί ξύπνησε. Οι παπάδες μέσα στις εκκλησίες, που θεωρούν ότι είναι τσιφλίκι τους, προπαγανδίζουν και μας καλούν να κατέβουμε στην πλατεία Σαπφούς. Όπως τότε με τις ταυτότητες που χαλούσαν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα μας έδειχναν την δική τους ταυτότητα. Νομίζουν, ότι πιστεύουμε, ότι έχουν απευθείας σύνδεση με τον Θεό κι ότι δίνουμε σημασία στις προτροπές τους. Φουκαράδες κούνια που σας κούναγε. Σας έχουμε βαρεθεί να προσπαθείτε να μας εξουσιάσετε. Οι Δεσποταδες σας, χύνουν ακροδεξιό δηλητήριο. Η πλειοψηφία του κατώτερου κλήρου, αμφιβάλλω αν έχει την ελάχιστη γνώση για την ιστορία τον πολιτισμό και την γλώσσα της Αρχαίας Μακεδονίας,, την σύγχρονη ιστορία της, τον Μακεδονικό αγώνα, και την απελευθέρωση της. Και βέβαια αμφιβάλλω αν έχουν την ελάχιστη γνώση για την συμφωνία των Πρεσπων.

 

Το θέμα της Μακεδονίας είναι ένα ακόμα θέμα που έχουμε διαφορετικές απόψεις. Οι κοινωνίες δεν είναι ιδεολογικά ομοιογενείς. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ελληνική κοινωνία. Για λόγους ιστορικούς και ιδιοσυγκρασίας του λαού μας.

Το παιδί ξύπνησε. Όταν όμως το κοιτάξαμε, είδαμε ότι δεν ήταν παιδί. Ήταν ένας εμμονικος γέρος που ψέλλιζε ακατανόητα λόγια άλλων εποχών. Φορούσε δεκαπέντε κομποσκοίνια και το βλέμμα του παρέπεμπε πιότερο στον Μεσαίωνα πάρα στον Θεό της αγάπης.

Μοιράσου το άρθρο!