Άρθρα - Γνώμες

27/11/2019 - 06:45

Κυριάκο το παιδί μου δεν θα επιστρέψει. Τουλάχιστον όχι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Η υποαπασχόληση, οι δουλειές με χαμηλές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης, καθώς και αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παιδιών στο εξωτερικό.  Η ‘’διαρροή εγκεφάλων’’, το Brain drain  - το φαινόμενο της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό -   αποτελεί ένα κορυφαίο πρόβλημα, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις»

Τα παραπάνω είναι δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν γίνει Πρωθυπουργός...

Επιστροφή στο σήμερα. Με απόφαση της κυβερνήσεως και του αρμόδιου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια μια σειρά απόστρατων ανώτατων αξιωματικών τοποθετήθηκαν στις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας απ’ αυτούς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Είναι εκπληκτικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να επιστρέψουν τελικά οι απόστρατοι αξιωματικοί και όχι οι «εγκέφαλοι» που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Και όλο αυτό το σκηνικό τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο περνάει ασχολίαστο. Θεωρούμε φυσιολογικό ένας συνταξιούχος όσες ικανότητες και αν έχει να κλέβει τη ζωή ουσιαστικά ενός ανθρώπου. Κι αν η λέξη «κλέβει» ηχεί άσχημα η πραγματικότητα είναι αυτή. Κάθε συνταξιούχος που αναλαμβάνει μια θέση κλειδί οδηγεί κάποιον άλλον να ετοιμάσει βαλίτσες στο εξωτερικό ή αν έχει ήδη έχει φύγει να μην επιστρέψει ποτέ στην Ελλάδα.

«Ο γιος μου εδώ και 5 χρόνια είναι στο Ντουμπάι. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με διδακτορικό στην Αγγλία στη διοίκηση μονάδων υγείας, με 3 ξένες γλώσσες και άλλα προσόντα που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω, όταν ξεκίνησε η κρίση ετοίμασε τις βαλίτσες του και βρίσκεται στο Ντουμπάι, στη διεύθυνση μεγάλου ιατρικού κέντρου. Ζω για τη στιγμή που θα επιστρέψει στην πατρίδα. Διάβασα τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στις δημόσιες μονάδες υγείας και το μόνο που ένιωσα είναι θλίψη. Τίποτα άλλο. Τίποτα δεν αλλάζει» .

Λόγια της κας Άννας με καταγωγή από τη Μυτιλήνη.

Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν θα επιστρέψει ο γιος της Άννας. Το χειρότερο είναι τόσο χρόνια, τόσες Κυβερνήσεις έχουμε συνηθίσει με την αναξιοκρατία, με τον άκρατο κομματισμό, με τα δικά μας παιδιά. Τόσα μνημόνια και δεν έχουμε αλλάξει. Έχουμε συνηθίσει και κανείς δεν μιλάει. Θεωρούμε δικαίωμα της Κυβέρνησης να επιλέγει σε θέσεις κλειδιά πρόσωπα από τον κομματικό μηχανισμό.

Είναι εντυπωσιακή για άλλη μια φορά η αλαλία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αμέσως έσπευσαν για τα συχαρίκια στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Υποθέτουμε από καθαρή ευγένεια.

Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γιος της Άννας δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Και πολλά άλλα παιδιά δεν θα επιστρέψουν. Όχι επειδή δεν θέλουν αλλά γιατί δεν τους αφήνεις να επιστρέψουν. Θα μείνουμε εμείς οι υπόλοιποι  στην Ελλάδα των συνταξιούχων, των αποστράτων, την αναξιοκρατίας, της ρουσφετοκρατίας.

Μόνο θλίψη.

 

----

ΥΓ Προς αποφυγήν παρερμηνειών δεν εξετάζουμε τις ικανότητες του κ. Καμπούρη.  Ευχή όλων είναι να αποδειχθεί ο καλύτερος Διοικητής που πέρασε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!