Άρθρα - Γνώμες

23/01/2021 - 16:30

Λέσβος: πρώτα η υγεία μας και μετά οι ανοησίες!

Για πολλούς η χθεσινή ανακοίνωση παράτασης του αυστηρού lockdown ήταν έκπληξη.

Βλέπετε ότι τα μόνα δεδομένα που εμείς γνωρίζουμε σε καθημερινή βάση είναι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καθημερινά  δίνει στη δημοσιότητα   ο ΕΟΔΥ. Στη Λέσβο με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά έχουμε 59 ενεργά κρούσματα με 123 στενές επαφές.

Από την ώρα της ανακοίνωσης για παράταση στο αυστηρό lockdown μέχρι 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησαν και οι σχολιαστές.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας απίστευτος οχετός ανοησίας. Διαβάσαμε διάφορες θεωρίες όπως ότι η Κυβέρνηση μας κλείνει μέσα για να αρχίσει την κατασκευή της νέας δομής μεταναστών... ότι η Κυβέρνηση θέλει να εκδικηθεί τους κατοίκους της Λέσβου επειδή πριν ένα χρόνοι ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ... επειδή η Κυβέρνηση θέλει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι μετανάστες και ... πολλά άλλα! Πάρτυ ανοησίας! 

Ας το πούμε καθαρά: Για ανοησίες και θεωρίες συνομωσίας θα έχουμε άπειρο χρόνο όταν με το καλό τελειώσουμε με την πανδημία.

Μέχρι τότε το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τους επιστήμονες που καθημερινά αναλύουν τα δεδομένα και εισηγούνται τις προτάσεις προς την Κυβέρνηση. Στα όποια λάθη της Κυβέρνησης απαντάς με κριτική και όχι με θεωρίες συνωμοσίας και ανοησίας! 

Και το πολιτικό προσωπικό σε τοπικό επίπεδο είναι λάθος να εμπλακεί σε προτάσεις για άρση των μέτρων χωρίς να διαθέτει όλα τα δεδομένα. Ας πιέσουμε για περισσότερα και μαζικά τεστ στο νησί μας, ας πιέσουμε για την ενίσχυση των δομών υγείας. 

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης 

Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!