Λογοκρισία φαρμάκι
Χρόνος ανάγνωσης :
2'«Ασφαλισμένος: Καλημέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ αυτά τα φάρμακα, αλλά πείτε μου πόσο θα πληρώσω συμμετοχή. Φαρμακοποιός: Στο συνολικό κόστος, που είναι 45 ευρώ, η συμμετοχή σας είναι 30 ευρώ. Ασφαλισμένος: 30 ευρώ; Πριν από ένα μήνα πλήρωνα 8 ευρώ. Φαρμακοποιός: Όλα τα φάρμακα επιβαρύνθηκαν με χαράτσι από την κυβέρνηση. Ό,τι και να πάρετε, πρωτότυπο ή γενόσημο, θα πληρώσετε για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ε! Εκλογές έρχονται... Ξέρετε ποιοι σας τα έκαναν όλα αυτά... Ξέρετε τι δεν θα ψηφίσετε. Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής». Αυτά τα φοβερά και τρομερά έλεγε το ένα από τα δύο ραδιοφωνικά σποτάκια -περίπου τα ίδια έλεγε και το άλλο- που λογόκρινε η κυβέρνηση, με την κάτωθι υπουργική απόφαση: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό».
Λογοκρισία, ψαλίδι, δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε. Απαγορεύονται τα μηνύματα εντός της προεκλογικής περιόδου, ακριβώς επειδή η προεκλογική περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να ακουστούν τα μηνύματα. Τότε τείνουν ευήκοα ώτα οι πολίτες, τότε παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις, τότε κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον των λαών. Όχι, κράζουν οι λογοκριτές, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν κατά την προεκλογική περίοδο όσοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την κυβερνητική πολιτική. Να το βουλώσουν άπαντες, και οι φαρμακοποιοί και οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές, να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή, για να ακούγεται ολοκάθαρη η φωνή του καθεστώτος.
Να το βουλώσουν οι φαρμακοποιοί, για να ακούγονται ολοκάθαρα τα ψέματα του Γεωργιάδη. Μέρα-νύχτα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα ο Γεωργιάδης, μέρα-νύχτα κραυγές, μέρα-νύχτα ψέματα. Να ακούμε τον υπουργό να λέει ότι φτήνυναν τα φάρμακα και να μην ακούμε τους φαρμακοποιούς, εκείνους που πουλάνε τα φάρμακα, να λένε ότι εκεί που κάποιος έδινε 8 ευρώ για συμμετοχή, τώρα δίνει 30. Λες και ο κόσμος είναι ηλίθιος, λες και δεν θα καταλάβει, όταν πάει στο φαρμακείο, ότι τα 8 έγιναν 30.
Ζούμε τη χειρότερη προεκλογική περίοδο της Μεταπολίτευσης. Χωρίς την ΕΡΤ, που τουλάχιστον προεκλογικά διατηρούσε κάποια προσχήματα σοβαρότητας, με μια εντελώς απαξιωμένη ΝΕΡΙΤ, που στα μάτια των τηλεθεατών μοιάζει σαν νεκραναστημένη ΥΕΝΕΔ και με χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ, που παλεύουν με λύσσα για τη διάσωση του καθεστώτος - τροφοδότη. Τα έχουν όλα στο χέρι τους, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες, τις δημοσκοπήσεις, κι όμως είναι τρομοκρατημένοι. Φοβούνται επειδή ξέρουν πως, όσο ψηλό κι αν είναι το ατσάλινο τείχος της προπαγάνδας, οι πομπές τους στο τέλος θα φανούν. Φοβούνται, γι' αυτό λογοκρίνουν.
Είναι οι Γεωργαλάδες του 2014, μόνο που αυτήν τη φορά η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία.
πηγή: avgi.gr