Άρθρα - Γνώμες

13/07/2021 - 20:11

Λύσσαξαν...

Καρφί στο μάτι των διαφόρων εθνικιστών, αλλά και των κοσμοπολιτών ΝΑΤΟικών και λοιπών ταγμένων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς είναι το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Γιατί το μήνυμα που έστειλε ήταν ξάστερο: Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, στην κοινή περπατησιά στο δρόμο των δικών τους συμφερόντων, για το κοινό τους μέλλον το σοσιαλισμό. Κόντρα στα σχέδια των δυο αστικών τάξεων και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κόντρα στους σχεδιασμούς συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, το Διήμερο της ΚΝΕ έδωσε την εικόνα των δυο λαών που παλεύουν από κοινού για να ζουν ειρηνικά, με συνεργασία και φιλία, με ισότιμες αμοιβαίες σχέσεις.

Αυτό ενόχλησε, διάφορους, ανάμεσά τους και μια ιστοσελίδα της Θράκης του εθνικιστικού φάσματος, η «Ελεύθερη Θράκη» που δυσανασχέτησε επειδή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκλεισε το χαιρετισμό του στην μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε και η ΚΝ και το ΚΚ Τουρκίας, με φράσεις στα τούρκικα. Βεβαίως, αυτό που ενοχλεί τους διάφορους εθνικιστές -και όχι μόνο- είναι το τι είπε σε ελληνικά και τούρκικα ο Δ. Κουτσούμπας: Ερχόμαστε (έχοντας σπάσει τις αλυσίδες μας!). Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός! 

Γι' αυτό λυσσάνε, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι ο εθνικισμός της μιας πλευράς του Αιγαίου αποτελεί «στήριγμα» του εθνικισμού στην άλλη πλευρά, καθώς εκείνοι που ενοχλούνται από τη συμμετοχή του ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη βάζουν στο στόχαστρο ένα κόμμα, το ΚΚ Τουρκίας, που δίνει σκληρές μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), εναντιώνεται σε κάθε περίπτωση θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής και υποστηρίζει τη θέση για μη αλλαγή συνόρων. 

 

902.gr

Μοιράσου το άρθρο!