Άρθρα - Γνώμες

13/05/2023 - 12:28

Λύσσαξαν μήπως ο Κώστας Μουτζούρης πάρει το "χρίσμα" από τη Νέα Δημοκρατία

Μια λεπτομέρεια που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον από τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη είναι οι "αντιδράσεις" από την παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο και τον συνόδεψε στην ολιγόωρη παραμονή του στην πόλη της Μυτιλήνης. Και ασφαλώς βρέθηκε δίπλα στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο. Το να είναι εκεί ο  Περιφερειάρχης είναι και αυτονόητο και υποχρέωση του.

Οι φωτογραφίες όμως του Κώστα Μουτζούρη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάποιους δεν αρέσουν. Βλέποντας ότι ο νυν Περιφερειάρχης έχει πολλές πιθανότητες να επανεκλεγεί  στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου... έχουν λυσσάξει μήπως ο Κώστας Μουτζούρης πάρει το "χρίσμα" από τη Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με τη δική τους προσέγγιση γίνει σίγουρη η επανεκλογή του. 

Πραγματικά χθες κάποιοι έζησαν δραματικές στιγμές... Δεν αντέχουν τόσες φωτογραφίες Μουτζούρη - Μητσοτάκη.

Και τι κάνουν; Έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο λάσπης που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας. Αν πίσω από αυτό το πόλεμο λάσπης κρύβεται υποψήφιος που θέλει να διεκδικήσει την Περιφέρεια τότε μάλλον κάνει ζημιά στον εαυτό του. Οι πολίτες - επειδή δεν ζούμε στη δεκαετία του '80 - θέλουν από κάθε υποψήφιο να ακούσουν θέσεις και προτάσεις. Το να βρίζεις  συνέχεια τον κάτοχο τους αξιώματος που θέλεις να διεκδικήσεις είναι η κλασική συνταγή της αποτυχίας. Κάτι που το έχουμε δει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κώστας Μουτζούρης αν είναι ή όχι καλός Περιφερειάρχης θα κριθεί στις εκλογές. Αυτό που είναι απόλυτο και σίγουρο είναι ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης. Το  έχει  πει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περιμένει κανένα χρίσμα, δεν κρύβει τον ιδεολογικό χώρο που ανήκει. Το αν η Νέα Δημοκρατία δώσει σε κάποιον το χρίσμα στο Βόρειο Αιγαίο είναι θέμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν εξαρτά απ' αυτό την πολιτική του διαδρομή ο Κώστας Μουτζούρης. Αυτό σημαίνει ανεξάρτητος υποψήφιος!

Όσοι αγχώθηκαν χθες ας ηρεμήσουν. Ο Κώστας Μουτζούρης δεν πήρε χθες κανένα χρίσμα. Η χθεσινή ημέρα είχε σχέση με τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό στην Περιφέρεια που ζούμε. Ας μιλήσουμε για αυτό. Εξάλλου με την λάσπη δεν χτίζεις τίποτα....  Ας σταματη σουμε εδώ!

 

 

Γρηγόρης Δεϊλόγκος 

Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!