Άρθρα - Γνώμες

09/12/2014 - 10:47

Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης ή αλλιώς «καημένοι μπασκίνες»

τ

ου Θράσου Αβραάμ

Μια ωραία μέρα έχει ξημερώσει σήμερα στη Μυτιλήνη. Η δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ παραμερίστηκαν και επιτέλους η αστυνομία μας μιλά απευθείας μέσα από τις τοπικές εφημερίδες. Η εργολαβία που έχει αναλάβει μερίδα του τοπικού Τύπου έχει σκοπό να βγάλει «λάδι» την τοπική αστυνομία για τις παράνομές πράξεις και την καταστολή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Μάλιστα φτάνουν στο απόγειο του γκεμπαιλισμού να συνδέουν την ειρηνική πορεία του Σαββάτου με σενάριο επιστημονικής φαντασίας που διακινήθηκε χτες από το Γραφείο Τύπου της τοπικής Αστυνομίας ότι δήθεν βρήκαν μπουκάλια με βενζίνη και έναν αναπτήρα στην Γ.Γ Αιγαίου. Χωρίς κανένας απολύτως, πλην βέβαια της αστυνομίας, να επιβεβαιώνει αυτό. Ορισμένα παπαγαλάκια τοπικής εφημερίδας βρήκαν και τους δράστες και στοχοποιούν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Πολύ «βολική» η πράσινη μπογιά στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για την στριμωγμένη στη γωνία τοπική Αστυνομία.

Καμία αναφορά δεν κάνουν στους ξυλοδαρμούς 19χρονων κοριτσιών από τους Ματατζήδες αλλά βάζουν τίτλους όπως «Κλεφτοπόλεμος» που αποτελεί πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βίωσαν όχι μόνο οι διαδηλωτές αλλά και οι διερχόμενοι πολίτες.

Η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης κορυφώνεται όταν το μεγαλύτερο μπλόκ της πορείας, που συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της ΕΛΜΕ, ανένταχτοι αριστεροί και άλλοι πολίτες αναφέρεται ως «το μπλόκ των Αναρχικών».

Τέτοια γεγονότα αποδεικνύουν πως η κυκλοφοριακή κατρακύλα του τοπικού Τύπου δεν οφείλεται στην κρίση αλλά στο ότι έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και ηθικό έρεισμα στην κοινωνία.
Το ψέμα και η διαπλοκή έχουν κοντά ποδάρια.
Ταχειά Κλαίν.

αναδημοσίευση από http://ekdohi.gr/

Μοιράσου το άρθρο!