Άρθρα - Γνώμες

17/03/2019 - 17:13

Μητρόπολη και... Κυβέρνηση νομιμοποίησαν τον σταυρό στη θέση Απελή

Χ

ωρίς να μπούμε  σε αριθμούς για τον αν στον αγιασμό του σταυρού στη θέση Απελή  που έγινε σήμερα  -  Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 -  ήταν 300 ή 500 άτομα ή "λαοθάλασσα" η ουσία είναι μία:

σήμερα έγινε η νομιμοποίηση του σταυρού με τη βοήθεια της Μητρόπολης Μυτιλήνης και... της Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία ιερέων στην εκδήλωση με απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου  και η προτροπή ιερέων στον κόσμο να συμμετέχουν στον αγιασμό αποτελούν πλέον και την επίσημη θέση της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Με απλά λόγια από σήμερα ο σταυρός είναι υπό την σκέπη της Μητρόπολης! Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά.

Από την άλλη τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνών κόμμα-  τόσες ημέρες -  δεν μπόρεσαν να δουν την παρανομία της αυθαίρετης κατασκευής και στην ουσία δεν θέλησαν να εφαρμόσουν τους νόμους.  Όχι από αδυναμία αλλά από επιλογή. Το γνωστό σενάριο ότι η άνοδος της ακροδεξιάς κόβει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία και ευνοεί το ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και... μάλλον στην περίπτωση του σταυρού βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.

Το όλο σκηνικό δείχνει επίσης ότι όταν ο κάθε φορέας βγάζει ένα δελτίο τύπου και στην ουσία κάνει πολιτική μπορεί να προκαλέσει απίστευτες αντιδράσεις. Αυτό για να μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε η ιστορία με το σταυρό.

Η σημερινή ημέρα είναι μια καθαρή ήττα. Γιατί αυτός ο σταυρός όπως γραφεί από πολλούς δεν έχει αφετηρία την αγάπη.

Σε μια τοποθεσία που έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση όπως είναι η θέση Απελή έπρεπε να υπάρχει και σταυρός και μνημείο που να θυμίζει τι είναι ο φασισμός.

Αλλά όταν δεν φροντίζουμε να μάθουμε την ιστορία μας , όταν όλα μπαίνουν στο προεκλογικό μίξερ τότε θα έχουμε τέτοια σκηνικά όπως το σημερινό.

Η ευχή είναι μόνο μία: να σταματήσει εδώ το σκηνικό. Να μην προχωρήσει ούτε σε άλλες περιοχές και ούτε να βαφτεί με αίμα.

Μοιράσου το άρθρο!