Άρθρα - Γνώμες

20/09/2012 - 06:41

Να πεθάνουν οι γυναίκες της Νότιας Λέσβου

Να πεθάνουν οι γυναίκες της Νότιας Λέσβου

Γ

ράφει: Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης

Έξι μέρες από τις 25 ως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στη Λέσβο κλιμάκιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, προκειμένου να υποβάλει ΔΩΡΕΑΝ σε μαστογραφία για την ανίχνευση πιθανόν καρκίνου του μαστού της γυναίκες του νησιού.

Μόνο που, όπως φαίνεται  τον κίνδυνο αυτόν διατρέχουν μόνο οι γυναίκες που κατοικούν περί την πρωτεύουσα και περί την Καλλονή. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι  ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, που  διοργάνωσε και προγραμμάτισε την επίσκεψη του κλιμακίου της Αντικαρκινικής Εταιρίας, εξαίρεσε το Κέντρο Υγείας Πωμαρίου, που στην αρμοδιότητά του υπάγεται η υγειονομική εποπτεία  των περιοχών Αγιάσου και Γέρας. Δηλαδή, ολόκληρου σχεδόν του κομματιού της νότιας Λέσβου.

Και επειδή διαβάσαμε στην σχετική είδηση διερωτόμαστε  ευλόγως, μήπως δεν υπήρχαν ξενοδοχεία και εστιατόρια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στο προσωπικό του κλιμακίου, ή μήπως έχει διαπιστωθεί πως οι γυναίκες της περιοχής δεν διατρέχουν  κίνδυνο προσβολής από καρκίνο.

Εκτός κι αν θεωρούνται ιδιαίτερα εύπορες, ώστε να φροντίσουν μόνες τον εαυτό τους είτε πληρώνοντας γιατρό, είτε μεταβαίνοντας στα Κέντρα Υγείας με δικά τους έξοδα.

Το βέβαιο είναι πως το Πλωμάρι, βρίσκεται πάλι στην απ’ έξω.

Μοιράσου το άρθρο!