Άρθρα - Γνώμες

05/01/2020 - 07:48

Νεκροί στη Μόρια; Η Κυβέρνηση ετοιμάζει άλλοθι με αρματαγωγό πλοίο

Οι προβλέψει της ΕΜΥ στη Λέσβο για τις επόμενες ημέρες αναφέρουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα ακόμη και για χιονοπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  η Αστυνομική Δ/νση Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευση κυκλοφορίες βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λέσβου.

Με αυτές τις προβλέψεις η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους θανάτους στη Μόρια - το λέμε καθαρά όσο σκληρό κι ακούγεται - βρήκε ως λύση να στείλει σήμερα Κυριακή αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες - μετανάστες.

Στο αρματαγωγό αναμένεται να φιλοξενηθούν έως 400 άτομα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο εκτελών χρέη διοικητή στο ΚΥΤ Μόριας, Δημήτρης Βαφέας.


Στη Μόρια όμως έχουμε σχεδόν 19.000 άτομα εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2/3 είναι χωρίς θέρμανση. Επομένως οι ανάγκες για φιλοξενία σε προστατευόμενο χώρο από τις χαμηλές θερμοκρασίες ξεπερνούν τις 12.000 άτομα. Η λύση που προβάλει η Κυβέρνηση είναι όχι απλά σταγόνα στον ωκεανό αλλά ένα αισχρό πολιτικό άλλοθι στην περίπτωση που συμβεί το μοιραίο...Η Κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το αρματαγωγό δείχνοντας το δήθεν ευαίσθητό της πρόσωπο όταν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες έχει αφήσει τη Μόρια να καταγράφει καθημερινά νέα ρεκόρ μεταναστών. Και ο χειμώνας δεν ήταν κάτι άγνωστο... όλοι ήξεραν ότι μπαίνουμε στο χειμώνα.

Αλήθεια ποια θα είναι αυτά τα 400 άτομα που θα φιλοξενηθούν στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού; Και οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες κάτω από μηδέν; 

Δυστυχώς όλες οι εκτιμήσεις που είχαν γίνει επαληθεύονται με το χειρότερο τρόπο. Φτάσαμε στο σημείο να ευχόμαστε να μην υπάρξουν νεκροί! Διότι αν υπάρξουν  νεκροί στη Μόρια η Κυβέρνηση  όσο κι αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ως  άλλοθι το αρματαγωγό. Θα τους κουβαλάει τους νεκρούς για πάντα! 

Η φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών στο πλοίο όπως αναφέραμε όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες αλλά αποτελεί μια μεγάλη κοροϊδία και για τους κατοίκους της Λέσβου. Τα αρματαγωγά θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου. Εδώ και μήνες όλοι φωνάζαν για άμεση αποσυμφόρηση...

 

Μοιράσου το άρθρο!