Άρθρα - Γνώμες

12/12/2012 - 06:23

Ο Δήμος Λέσβου, τα σπασμένα νερά και ο κόσμος που πεινάει… Γράφει ο Στράτος Γιαννής

Πελόπη Στράτος Γιαννής Lesvosnews

pan style="color:#808080;">To άρθρο του Στράτου Γιαννή  "αποκαλύπτει"  τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος Λέσβου. Δεν αφορά μόνο τη Πελόπη αλλά μια γενικότερη νοοτροπία που διακατέχει την παρούσα δημοτική αρχή. Δεν είναι μόνο πρόβλημα χρημάτων είναι και πρόβλημα ανθρώπων... Άνθρωποι ουσιαστικά ανίκανοι που για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια έχουν βρει μόνιμο "καταφύγιο" στην οικονομική κρίση

 

Γράφει ο Στράτος Γιαννής *

Ο Δήμος Λέσβου, τα σπασμένα νερά και  ο κόσμος που πεινάει …

Ίσως να κάνουμε λάθος εμείς, ίσως πάλι να μην γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας ,ίσως και να έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις, το σίγουρο είναι ότι ο δήμος Λέσβου έχει μπει στο κλίμα των ημερών και σκέφτεται τους συνανθρώπους μας που περνάνε δύσκολες μέρες….

Το πρόβλημα που υπάρχει στην Πελόπη με κάποιες σπασμένες σωληνώσεις της ύδρευσης είναι γνωστό στον Δήμο εδώ και αρκετό καιρό, ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι, γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, έπεσαν οι υποσχέσεις και τα λόγια τα παχιά.
Αρχικά η ενημέρωση έγινε από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πελόπης, Μαρία Κιαχαγιά, την πλέον αρμόδια για το συγκεκριμένο χωριό και ακολουθώντας την ιεραρχία ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Μανταμάδου – Θερμής Δημήτρη Ζαφειρίου .

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω….

Οι αναβολές πολλές όπως και οι δικαιολογίες, έλλειψη χρημάτων, έλλειψη καυσίμων για τα οχήματα του δήμου και στην πρόταση της Μ. Κιαχαγιά  για ανεφοδιασμό του οχήματος με προσωπικά της χρήματα η απάντηση ήταν ότι τα οχήματα χρειάζονται αλλού….
Κάποια στιγμή το  όλο θέμα έφτασε και σε εμένα μέσω της Μ. Κιαχαγιά που μου ανέφερε και τα παραπάνω, μήπως καταφέρουμε και λύσουμε μαζί τον Γόρδιο Δεσμό.
Την ίδια μέρα τηλεφώνησα στον κ. Ζαφειρίου και του εξέθεσα το πρόβλημα, ζητώντας του την διευθέτηση του ζητήματος, ευγενέστατος ο κ. Ζαφειρίου μου ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι εξαιτίας των καταλήψεων και των απεργιών (που ήταν σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στον Δήμο Λέσβου) δεν μπορεί να γίνει κάτι και ότι με το τέλος των κινητοποιήσεων όλα θα βρουν το δρόμο τους και το πρόβλημα θα λυθεί, μάλιστα ανέφερε ότι ακόμα και με δικά του έξοδα θα βάλει βενζίνη σε κάποιο όχημα του Δήμου για να μπορέσει να γίνει η μετακίνηση του συνεργείου. Πράγματι μετά την λήξη των κινητοποιήσεων ενημερώθηκα ότι κάποιο συνεργείο ανέβηκε στην Πελόπη και τα προβλήματα διορθώθηκαν….

Διορθώθηκαν, ή μήπως ήλθον είδον και απήλθον ;
 Άτιμο πράγμα οι σωλήνες, κάνουν του κεφαλιού τους και εκθέτουν κόσμο και κοσμάκη. Οι διαρροές συνεχίζονται, αφού η υποτιθέμενη επισκευή ήταν περισσότερο μπάζωμα και σκέπασμα των σημείων που είχαν πρόβλημα, έτσι το νερό ακόμα τρέχει  αλλά μαζί του συνεχίζουν να  τρέχουν και οι δικαιολογίες, μόνο που πολλές φορές οι δικαιολογίες είναι φτηνές και προσβάλουν την νοημοσύνη όλων μας.

«Τώρα έχουμε άλλα προβλήματα, ο κόσμος δεν έχει να φάει»!!!!

Η δικαιολογία αυτή την φορά από τα χείλη του κ. Ζαφειρίου σε κάτοικο της Πελόπης που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά σήμερα (Τρίτη 11 Δεκεμβρίου) είχε τρία τμήματα, κάτι σαν την Τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση.

1ο .  Θα πρέπει να ενημερωθεί η ΔΕΥΑΛ και να καταγραφεί το πρόβλημα ώστε σε επερχόμενη εξόρμηση για επιδιορθώσεις να γίνει και αυτή η επισκευή!!! Και μέχρι τότε;;

2ο .  Το όλο θέμα είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος στην πλατεία της Πελόπης (στο σημείο αυτό υπάρχει η μία σπασμένη σωλήνα) και αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στις συγκοινωνίες,( οι σωληνώσεις πάντως περνάνε στους 20 πόντους από  το κράσπεδο οπότε πρόβλημα με την συγκοινωνία δεν θα υπάρχει).

3ο . (και καλύτερο όλων των δικαιολογιών) «τώρα έχουμε άλλα προβλήματα, ο κόσμος δεν έχει να φάει»!!!!

Τι να περιμένουμε από τον Δήμο;

Να περιμένουμε από δω και πέρα έναν Δήμο που θα μαραζώνει μέρα με  την μέρα, προβάλλοντας την δικαιολογία ότι ο κόσμος πεινάει;
 Να περιμένουμε όμως και μεγάλα έργα για την βοήθεια του κόσμου που πεινάει;
 Να περιμένουμε και μειώσεις στα δημοτικά τέλη;
 Να περιμένουμε έργα και κινήσεις για την αύξηση του τουρισμού στο νησί;
 Να περιμένουμε καλύτερη ιατρική περίθαλψη στα χωριά μας;
Να τα περιμένουμε όλα αυτά;;

Να περιμένει όμως και ο Δήμος τις οικονομικές αξιώσεις των κατοίκων της Πελόπης από τις τυχόν φθορές που θα προκληθούν στα σπίτια τους.
Να περιμένει οικονομικές αξιώσεις και από τυχόν τραυματισμούς αφού μία διαρροή βρίσκεται μπροστά στην Εκκλησία του χωριού, σημείο συγκέντρωσης ηλικιωμένων (ειδικά την περίοδο των γιορτών).

Τελικά τι μπορούμε να περιμένουμε από δω και πέρα από τον Δήμο;
Φοβάμαι ότι όλοι μας ξέρουμε ποια είναι η απάντηση αλλά κανείς μας δεν θέλει να το  πιστέψει…

Καλά μας Χριστούγεννα…



 * O Στράτος Γιαννής γεννήθηκε στην Πελόπη της Λέσβου το 1977, είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αρθρογραφεί ερασιτεχνικά και ήταν υποψήφιος στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 στο Νομό Λέσβου, με τους Οικολόγους Πράσινους.

Μοιράσου το άρθρο!