Άρθρα - Γνώμες

13/06/2018 - 12:38

Ο καραγκιόζης στην Severna Makedonija

Π

εράστε κόσμε, η παράσταση ο καραγκιόζης στην Severna Makedonija αρχίζει.

Πρωταγωνιστούν οι φιγούρες του θεάτρου σκιών,καραγκιόζης, Μέγας Αλέξανδρος,γοργόνα ηαδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βουκεφάλας,Αντώνης Σαμαράς, Άδωνης Γεωργιάδης, ΠάνοςΚαμμένος, Μάκης Βορίδης, Παναγιώτης Ψωμιάδης,μητροπολίτης Άνθιμος.

Η υπόθεση βασίζεται στην φαντασίωση των κατοίκων της Π.Γ.Δ.Μ. που είναι σλαβικά φύλα και κατέβηκαν στα Βαλκάνια τον 7ο-8ο αιώνα μ.Χ. οτι είναι απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έζησε περίπου 1000 χρόνια στην περιοχή, πριν να κατέβουν αυτοί.

Ήρθε όμως η στιγμή και γιά διάφορους λόγους, παραδέχονται οτι ναι μεν ζουν και σε εδάφη της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά η γλώσσα τους και η καταγωγή τους, ουδεμία σχέση έχουν με τον αρχαίο ελληνικό- μακεδονικό πολιτισμό, αλλα είναι σλαβικά φύλα με αναφορά στην σλαβική κουλτούρα και πολιτισμό.

Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι οι ήρωες μας με σκοπο΄να τα κάνουν όλα μπάχαλο, όπως τα είχαν κάνει μέχρι τώρα, (λέγε με Αντώνη Σαμαρά), Κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ή μειωμένης απασχόλησης, στο επάγγελμα της πατριδοκαπηλείας και του επαγγελματία πατριώτη, που πάνω του έχτισαν τις καριέρες τους και τόσο ωφελήθηκαν.

Άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι στο βυθό της πολιτικής λόγω των ακροδεξιών -φασιστικών απόψεων τους (λέγε με Άδωνη και Βορίδη), επιπλέουν και με βάρκα τους το Μακεδονικό, φιλοδοξούν να φτάσουν στην δική τους γη της Επαγγελίας.

Τους βολεύει να μην λυθεί τίποτα, όλα να μείνουν ακίνητα, και στο μέλλον μπορεί να ειναι καλύτερες οι συνθήκες γιά λύση. Μέχρι τοτε ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός της Π.Γ.Δ.Μ. θα θεριεύουν. Και οι δικοί μας με την σημαία,( που τόσο βάναυσα κακοποιούν), το κομποσχοίνι και το σταυρό, θα πουλάν το εμπόρευμα τους σε αυτούς που τους ακούν, γιατί πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα και την Μακεδονία.

 

Υ.Γ. Αν θεωρήσουμε οτι αυτή η λύση βολεύει (για τους δικους τους λόγους), Ευρωπαική Ένωση και ΗΠΑ, εμείς θα χάσουμε την ευκαιρια να λυθει ενα θέμα που χρονίζει, με τους όρους που εδώ και 20 χρόνια ζητάμε; Η Τουρκία καραδοκεί.

 

για την υπογραφή: ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!