Άρθρα - Γνώμες

04/03/2019 - 06:18

O σταυρός στην θέση Απελή ... με τα μάτια μιας μαθήτριας του Δημοτικού

&n

bsp;

Έκθεση τρίτης δημοτικού. «Πώς πέρασα το πρωί της Κυριακης».

Γράφει ο Αντίλογος.

Χτες την Κυριακή ήταν μιά ωραία μέρα. Σηκώθηκα το πρωί, ήπια το γάλα μου κι ύστερα διάβασα τα μαθήματα μου. Μετά είπε η μαμά μου στον μπαμπά μου, να πάμε έναν περίπατο, γιατί με τις συνεχείς βροχές, κλεισμένη μέσα στο σπίτι είχε σκεβρώσει. Ο μπαμπάς μου αν και δεν είναι του περπατήματος συμφώνησε για να κάνει το χατήρι της μαμάς μου.

Παρκάραμε στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου. Ο μπαμπάς είπε να περπατήσουμε τον δρόμο προς την πλαζ. Η μαμά και γω συμφωνήσαμε.

Φτάσαμε στο άγαλμα της ελευθερίας. Ο μπαμπάς μου είπε ότι ένα όμοιο άγαλμα υπήρχε κάπου στην Αμερική. Δεν θυμάμαι σε ποιο μέρος είπε.

Ύστερα προχωρήσαμε και στην απέναντι πλευρά είχε ένα μνημείο άσπρο. Εκεί μου είπε ο μπαμπάς μου ότι σκότωναν οι Γερμανοί τους Έλληνες.

Προχωρήσαμε και φτάσαμε στην πλαζ.

Εκεί είχα πάει μια φορά με τον θείο μου τον Γκαμάλ. Είναι νομίζω απ’τον Λίβανο. Είναι παντρεμένος με την αδελφή της μαμάς μου, την θεία Κατερίνα. Σπούδαζε στην Αμερική και γνώρισε τον θείο Γκαμάλ εκεί. Δεν ξέρω τι έγινε και δεν ήθελαν να μας βάλουν στην πλαζ. Νόμιζαν ότι ο θείος επειδή είναι σκούρος, είναι λαθρομετανάστης. Ευτυχώς ο γείτονας μας ο Σωτήρης που δουλεύει στην πλαζ, μας είδε και μας άφησε να περάσουμε.

Μετά προχωρήσαμε και φτάσαμε μπροστά σ’έναν άσπρο σταυρό. Ήταν πολύ ωραίος . Η μαμά μου τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό. Μ’έβγαλε και μένα μια φωτογραφία μπροστά στον σταυρό. Φωναξαμε κι έναν άνθρωπο που έκανε βόλτα, και μας έβγαλε όλους μαζί φωτογραφία δίπλα στον ωραίο σταυρό. Βγήκα και μια σελφι. Ο μπαμπάς, είπε ότι κάποιοι πραγματικοί Έλληνες τον έστησαν το σταυρό. Εγώ μπερδεύτηκα και δεν κατάλαβα τι εννοούσε.

Μετά προχωρήσαμε, αλλά πεινάσαμε κι επειδή είχαμε να ψήσουμε μπριζολίτσες για το μεσημέρι, γυρίσαμε πίσω.

Πέρασα πολύ ωραία, όμως πιο πολύ μ’άρεσε ο άσπρος σταυρός. Θα πω στον μπαμπά μου να κάνουμε έναν τέτοιο και να τον βάψουμε κιόλας, στο εξοχικό μας στο Ταβαρι, που έχουμε και μεγάλο κήπο. Έτσι πέρασα το πρωί της Κυριακής μου.

Μοιράσου το άρθρο!