Άρθρα - Γνώμες

22/08/2011 - 15:19

Οι περιπέτειες ενός ταξιδευτή με προορισμό τη Λέσβο...

Επιστολή από αναγνώστη του Lesvosnews

Παίρνω αφορμή από το άρθρο σας “Και μετά λέμε γιατί δεν έχουμε τουρισμό…!!!! Διαβάστε και καμαρώστε τα χάλια μας!!!” και σας γράφω και την δική μου εμπειρία. Είμαι από την Λέσβο και συγκεκριμένα από την Πελόπη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήρα την παρέα μου και ήρθαμε για μερικές μέρες διακοπών, ξεκουραστήκαμε γεμίσαμε μπαταρίες και κάποια στιγμή ήρθε η αποφράδα ημέρα της επιστροφής. Ξεκινήσαμε για το λιμάνι νωρίς για να είμαστε χαλαροί και να μπορέσουμε να βρούμε και μια θέση να κάτσουμε, (οι εποχές δεν είναι για καμπίνες και το συγκεκριμένο καράβι δεν φημίζεται ούτε για τα μεγάλα ούτε για τα πολλά σαλόνια του). Γύρω στις 00:30 είμασταν στο λιμάνι και προσπαθούσαμε να βρούμε το "Ταξιάρχης" που θα έφευγε στις 02:40, εδώ το πλοίο, εκεί το καράβι, πουθενά το παπόρι!!! Από κάποιους άλλους ταξιδιώτες μάθαμε ότι θα ερχόταν κατά τις 6 το πρωί, αλλά καλού κακού μας είπαν ας ρωτάγαμε και τους λιμενικούς, που ήταν κάπου εκεί γύρω..... κάπου αλλά που;

Τους λιμενικούς δεν τους βρήκαμε κάπου! άλλα γύρω στη 01:30 μας ήρθε ένα ωραίο  sms στο κινητό ότι το πλοίο θα καθυστερήσει λόγω σφοδρών καιρικών συνθηκών που σηνάντησε στην Ικαρία και ότι θα φύγει από Μυτιλήνη τελικά στις 07:30 το πρωί. Να γυρίσουμε πίσω στην Πελόπη; δύσκολο! μέχρι να πάμε και να 'ρθούμε πάλι, χαμένες δυο ώρες και αρκετά λίτρα βενζίνη, να πάμε για ποτό στην προκυμαία; και το φορτωμένο αμάξι στο λιμάνι μόνο του! λίγο επικίνδυνο αφού δεν είδαμε κάπου κάποιον φύλακα, έτσι κοιμηθήκαμε όσο μπορούσαμε στο αμάξι,(άλλη μια εμπειρία.)

Τελικά μετά τις 08:00 φύγαμε και κάποια στιγμή αργά το απόγευμα φτάσαμε στην Καβάλα. Στην Θεσσαλονίκη είμασταν στις 22:00, δηλαδή από την Πελόπη στην Θεσσαλονίκη κάναμε σχεδόν ένα 24ωρο!!! Το να βρει κακό καιρό το καταλαβαίνω απόλυτα, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και πιστέψτε με το προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις είναι γιατί ενώ η ΝΕΛ γνώριζε αρκετές ώρες πριν για την καθυστέρηση δεν ειδοποίησε τους επιβάτες νωρίτερα ώστε να αποφύγουν όλη αυτή την ταλαιπωρία. Το εντυπωσιακό είναι ότι οποιονδήποτε Βορειοελλαδίτη επισκέπτη της Λέσβου ρωτήσεις για τις ακτοπλοϊκές της συνδέσεις με την Βόρεια Ελλάδα θα σου πει τα χειρότερα.

Ένα (κατά γενική ομολογία) πραγματικά  πανέμορφο νησί που θα μπορούσε να σφύζει από τουρισμό, και μάλιστα από καλό τουρισμό, να καταβαραθρώνεται χρόνο με τον χρόνο εξαιτίας των ναυτιλιακών εταιριών με τις ανύπαρκτες ή της κακής ποιότητας υπηρεσίες, αλλά και εξαιτίας της ανύπαρκτης διαφημιστικής προβολής του νησιού από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας και κυρίως και πάνω από όλα Δήμου Μυτιλήνης. Δεν πιστέυω ότι κάποιος υπεύθυνος θα ταρακουνηθει από την θέση του ή οτι κάποιος από τους ιθύνοντες θα κάνει κάτι, αλλά ίσως όλοι μαζί καταφέρουμε μόνοι μας κάτι και ξαναδώσουμε στην Λέσβο την θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Ε! και στο κάτω κάτω αν δεν το καταφέρουμε θα έχουμε τον πιο extreme προορισμό της Ελλάδας, εχω έτοιμο και το διαφημιστικο slogan : ΛΕΣΒΟΣ! ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ. ΖΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΊΧΕΣ ΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ. ΛΕΣΒΟΣ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΝΕΛ.

Μοιράσου το άρθρο!