Άρθρα - Γνώμες

30/06/2018 - 06:34

Ας πούμε και ένα "Μπράβο" στον Αλέξη Τσίπρα ως κάτοικοι της Λέσβου

Δ

εν θα ήταν κακό να πούμε έστω και μια φορά ένα "ευχαριστώ", ένα "μπράβο"  στον Αλέξη Τσίπρα. Η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που δοκιμάστηκαν από την προσφυγική κρίση είναι αναμφίβολα μια δική του επιτυχία.

Βέβαια εκ των υστέρων όλοι σπεύδουν να πιστώσουν αυτή την επιτυχία στο δικό τους αγώνα, στις δικές τους παρεμβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό το θέμα το χειρίστηκε αποκλειστικά ο Πρωθυπουργός και κατάφερε να πάρει την έγκριση από το Γιούνκερ.
Σε χθεσινη δήλωση του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
"Από την επίσκεψη του Προέδρου Γιούνκερ στην Αθήνα του είχα θέσει την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε αυτά νησιά, που δέχονται τις προσφυγικές ροές, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και κατανόησης στους πολίτες αυτών των νησιών που σηκώνουν όλο το βάρος για λογαριασμό της Ευρώπης. Χθες, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά και να καταλήξουμε στον τρόπο που αυτό θα συμβεί στις τεχνικές λεπτομέρειες και βεβαίως, σήμερα, έχω δώσει εντολή, η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Διότι δεν έχουμε την χρονική πολυτέλεια, άμεσα σε νόμο, που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα, άδικη κατά τη γνώμη μου αύξηση του ΦΠΑ, στα πέντε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές. Νομίζω ότι ήταν μία δίκαιη επιλογή, η οποία έγινε πράξη, κυρίως χάρη στην κατανόηση του Προέδρου Γιούνκερ, ο οποίος είναι απόλυτος γνώστης των συνθηκών στα πέντε αυτά νησιά και της προσπάθειας που έχουν κάνει οι νησιώτες μας και πιστεύω ότι αυτή είναι μία εξέλιξη εξαιρετικά θετική."

Βέβαια όχι μόνο αναγνωρίζουμε αυτή την επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα αλλά αρχίσαμε και τα σενάρια.... "Τι έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας;"  Και αυτοί οι σχολιαστές που ξέρουν τα πάντα έχουν βρει την απάντηση. Υπάρχει συμφωνία να γεμίσει το νησί με μετανάστες! Διαβάζοντας τίτλους μόνο ειδήσεων και κάνοντας τους απαραίτητους συνειρμούς οι αναλυτές των social media έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.


Πριν λίγες ημέρες γκρίνιαζαν ότι μας δίνουν Μεταφορικό Ισοδύναμο και μας παίρνουν  το μειωμένο ΦΠΑ.... Τώρα που θα έχουμε και τα δύο τι θα πούμε;

Επειδή στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και επειδή δεν πρέπει να φοράμε παρωπίδες ας αναγνωρίσουμε έστω μια φορά την αποτελεσματική προσπάθεια του Πρωθυπουργού. Ας λέμε και κανένα "Μπράβο" δεν είναι κακό.  Αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους οπαδούς...

Και σίγουρα η όλη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και το αποτέλεσμα που παράγει αξίζει να αναγνωριστούν...

 

Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!