Άρθρα - Γνώμες

31/07/2023 - 11:41

«Προδοσία δίχως έλεος….»

Και ενώ οι φωτιές ανάβουν και σβήνουν η μια μετά την άλλη στρατόπεδα ανατινάζονται και θρηνούμε νεκρούς το Μέγαρο Μαξίμου και η ομάδα  εντός  προσπαθεί επικοινωνιακά να βγάλει αλώβητο τον «άριστο» και το «επιτελικό» κράτος που διασύρθηκε διεθνώς. 

Όλα ξεκίνησαν πριν τις Εθνικές εκλογές όπου ο τότε Υποψήφιος Πρωθυπουργός επιδιδόταν σε χειραψίες και εναγκαλισμούς με εκείνους που πολύ σύντομα επρόκειτο να προδώσει. (Σαν να λέμε ο Ιούδας φιλούσε Υπέροχα…). 

Πιο αναλυτικά

Κανείς δεν ξεχνάει την επίσκεψη στην Μυτιλήνη και τον έπαινο για το έργο του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο είχε καθίσει δίπλα του. Βλέπετε η λαοφιλία του Μουτζούρη, ήταν απαραίτητη για ένα καλό αποτέλεσμα στη Λέσβο. Τότε στελέχη του Μαξίμου έκαναν λόγο για μη πρόθεση στήριξης σε κανέναν αλλον υποψήφιο  Περιφερειάρχη. Παρ´όλα αυτά η ΝΔ θα στηρίξει Αλκιβιάδη Στεφανή. 

Παρόμοια περίπτωση και η περίπτωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος εξελέγη με ποσοστό 65%. Μέχρι πρόσφατα κατάφερε να πάρει το χρίσμα καθώς δε μπορούσε να κάνει αλλιώς ο Πρωθυπουργός, άλλωστε το κεφαλαιο Πατούλης για την Αττική είναι πολύ πολύ σημαντικό. Κακές γλώσσες ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια διατυμπάνιζαν την αντιπάθεια Μητσοτάκη και την αφορμή για να αποπέμψει τον λαοφιλή Γιώργο Πατούλη κάτι που μπόρεσε να κάνει με αφορμή ένα ζεϊμπέκικο. ( Άραγε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που δεν πήγε ακόμα στη Ρόδο δεν παρέστη σε καμία κηδεία από τους πεσόντες του Canadair λαμβάνει άλλοθι επειδή δε χόρεψε ζεϊμπέκικο δημοσίως…;) 

Τελειώνοντας η αδίστακτη επικοινωνιακή στρατηγική του Μητσοτάκη δεν δίστασε να κάψει τον μέχρι πρότινος έμπιστο φίλο του Νότη Μηταράκη προκειμένου να γλιτώσει εκείνος ως Πρωθυπουργός την κατακραυγή για την ανικανότητα διαχείρισης των πυρκαγιών. Έτσι αναγκαστικά  έστρεψε  τα βλέμματα στον Βουλευτή Χίου, που του έφερε 13.000 σταυρούς ενώ το ίδιο το Μαξίμου είχε δώσει άδεια στον πρωην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον ίδιο. 

Πολλά μέτωπα φαίνεται πως ανοίγει ο Πρωθυπουργός νομίζοντας πως το 40% θα είναι παντοτινό.


Δημήτρης Γεωργίου

Μοιράσου το άρθρο!