Άρθρα - Γνώμες

01/04/2020 - 07:05

Πρωταπριλιά σήμερα... ας μην πούμε ψέματα την ώρα που θρηνεί ο πλανήτης

Πρωταπριλιά σήμερα. Καλό μήνα να έχουμε.

Τα παλαιότερα χρόνια αυτή τη μέρα κάθε χρόνο έπεφταν βροχή τα ψέματα και οι φάρσες. Αυτό το παράξενο έθιμο που πολλές φορές δημιουργούσε παρατράγουδα και άλλες φορές σκόρπιζε το γέλιο. Η ζωή όμως έχει ξεπεράσει τα ψέματα! Όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα πραγματικά είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι κάτι που είχαμε διαβάσει μόνο σε βιβλία. Όταν στις 14 Ιανουαρίου 2020 δημοσιεύαμε  το πρώτο άρθρο στα τοπικά ΜΜΕ με τίτλο: "Συναγερμός για την εξάπλωση νέου μυστηριώδη ιού" λάβαμε αρκετά μηνύματα μεταξύ των οποίων κάποιοι μας έλεγαν ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο και ότι δεν είναι πρωταπριλιά. Πριν από λίγες ημέρες ένας από τους αναγνώστες μας ζήτησε συγνώμη για την "πρωταπριλιά"!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα που πραγματικά ζούμε αυτό που μας φαινόταν ψέμα, με τους χιλιάδες νεκρούς σε όλο το κόσμο, με τόσο πόνο, δεν έχει πλέον κανένα νόημα να σκαρώνεις πρωταπριλιάτικα ψέματα.

Σήμερα αυτό που είναι αναγκαίο είναι η υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση. Και αυτή η ανάγκη για τον κορονοϊό είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Στη χώρα μας η επίσημη ενημέρωση είναι από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας. Εκεί υπάρχουν όλες οι οδηγίες,  οι τελευταίες πληροφορίες, όλες οι εκθέσεις για τα κρούσματα.

Εντυπωσιακή είναι η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας που έχει προειδοποιήσει όσους προσπαθήσουν να σκαρώσουν ψέματα αυτή την ημέρα με θέμα τον κορονοϊό.

Στο twitter το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας αναφέρει:

"Με τις υπάρχουσες συνθήκες, σας ζητάμε ευγενικά να μην προχωρήσετε στην εφεύρεση ιστοριών με θέμα τον κορονοϊό, για να μειώσουμε τον κίνδυνο η μάχη κόντρα στον κορονοϊό να γίνει δυσκολότερη από κάποιες "λανθασμένες πληροφορίες"

Ελπίζουμε αυτή η προτροπή να ακουστεί και από τα δικά μας ΜΜΕ στην Ελλάδα. 

Μέσα σ' αυτό το βαρύ κλίμα δεν χρειαζόμαστε ψέματα ούτε για τον κορονοϊό ούτε για τίποτα άλλο...

----

Σκίτσο από  alessio-b, Ιταλία

Μοιράσου το άρθρο!