Άρθρα - Γνώμες

19/06/2020 - 06:51

Πρόταση προώθησης τουριστικής Λέσβου

του Πάνου Πίτσιου - οικονομολόγου, Master's "Διεθνής Επιχειρηματικότητα"

Στην περίοδο του "lock down", είχε διερευνηθεί μια εξαιρετική πρόταση προώθησης της τουριστικής Λέσβου, η οποία, δεδομένης της "αδράνειας" στην οποία έχει τεθεί ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε. από το Νοέμβριο του 2019, κατατέθηκε επίσημα από τη "Mact Media Group", προς τους δύο νεοσύστατους Δήμους του νησιού στις 3 Ιουνίου 2020.

Η πρόταση αναφέρεται σε μία εξειδικευμένη καμπάνια αποκλειστικά της Λέσβου, στα τέλη του Ιουνίου - αρχές Ιουλίου 2020, στις δύο σημαντικότερες πλατείες της χώρας. Στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα) και στην Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη), ώστε να βοηθηθεί η ανάταξη της εικόνας του νησιού.

Με ειδικές προσφορές των καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών εταιρειών, με την προβολή των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών του νησιού (μέσω videos, εντύπων, banners και φωτογραφιών), με γαστρονομικές δοκιμές των παραδοσιακών προϊόντων, με πολιτιστικά δρώμενα, κ.ο.κ., θα παρουσιαστούν στους χιλιάδες διερχόμενους των δύο κεντρικότερων σημείων της χώρας και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. - τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας, οι λόγοι επίσκεψης της Λέσβου.

Οι δύο αυτές δράσεις, προτείνεται να πραγματοποιηθούν από την εταιρεία "Mact Media Group", η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει τη διάθεση των δύο εμβληματικών χώρων - πλατειών. Βάσει της πρότασης, προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικής παγόδας (γύρω στα 50 τ.μ.) πρώτα στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα) και ακολούθως στην Πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη). Η διάρκεια της παρουσίασης της Λέσβου, θα είναι 4 ολόκληρες καθημερινές ημέρες (από 9 π.μ. έως 9 μ.μ.) στην Αθήνα και 4 ολόκληρες ημέρες περιλαμβανομένου και Σαββατοκύριακου (από 10 π.μ.έως 10 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη. Επιθυμητός χρόνος διεξαγωγής των δύο παρουσιάσεων, θα είναι, η πρώτη τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου 2020 και η δεύτερη τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2020.

Η μεγάλη εμπειρία που αντλήθηκε από τη διεξαγωγή της αντίστοιχης παρουσίασης της Λέσβου στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2016 (ουδέποτε ο χώρος αυτός είχε ξαναδοθεί, για οποιαδήποτε δράση προώθησης περιοχής), η οποία στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία και κυρίως από μεγάλη αποτελεσματικότητα στην προσέλκυση επισκεπτών από το εσωτερικό, διασφαλίζει την άρτια διοργάνωση των δύο προτεινόμενων φετινών εκδηλώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!