Άρθρα - Γνώμες

25/04/2021 - 10:02

Συνεπείς στην απανθρωπιά τους

Γράφει η Τζώρτζια Ρασβίτσου

«Όλα θα τα κλείσουμε!», φώναζε απειλητικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Μόνο που η συνέπεια στις δεσμεύσεις-απειλές του, εξαντλείται στο κλείσιμο των αξιοπρεπών δομών διαβίωσης.

Μετά το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, που θυμίζουμε ότι η εκκένωσή του έγινε με την παρουσία μεγάλης δύναμης των ΜΑΤ σαν να επρόκειτο για μεταφορά βαρυποινιτών, από σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, έχει ξεκινήσει άλλη μία επιχείρηση απανθρωπιάς: η εκκένωση της πρότυπης δημοτικής δομής φιλοξενίας του Καρά Τεπέ.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιόν εξυπηρετεί η βίαιη αυτή μεταφορά οικογενειών από έναν τόπο αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε έναν τόπο εξαθλίωσης. Καταλαβαίνουμε όμως, γιατί η μετακίνηση έγινε αξημέρωτα και απροειδοποίητα. Για να κρύψουν την ντροπή και την απανθρωπιά τους στο βαθύ σκοτάδι. Ανέκαθεν το κράτος της δεξιάς χτυπούσε αξημέρωτα…

Οι ίδιοι που επιλέγουν αυτή τη βία κατά των προσφύγων, είναι οι ίδιοι που επέλεξαν τη βία κατά των ντόπιων, είναι οι ίδιοι που δίνουν τη συγκατάθεσή τους στο να γίνει το νησί μας το σύγχρονο Νταχάου.

 Η ντροπή συνεχίζεται μέσα σε μία σκανδαλιστική σιωπή…

Μέσα στον Καρά Τεπέ – πεδίο βολής, που οι ακροδεξιοί το μεταφράζουν σε Μαυροβούνι (για να μην λερώσουν τη γλώσσα τους με λέξη τουρκική), το μόνο που υπάρχει είναι εξαθλίωση και δυστυχία.

Δεν μειώνονται έτσι οι δομές κύριοι. Μόνο η ανθρωπιά μας μειώνεται. Το προσφυγικό δεν λύνεται εξαθλιώνοντας τους ανθρώπους, όπως συνεχώς προσπαθείτε να κάνετε. Ούτε λύνεται πετώντας τους στο βούρκο και στους αέρηδες του «Μαυροβουνίου». Ούτε κλείνοντας τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στα Βάστρια, όπως διακαώς επιθυμείτε.

Κι βέβαια εσείς οι ίδιοι κερδίζετε με τη στάση σας το βραβείο της σκληρότητας, της μισαλλοδοξίας και της απανθρωπιάς.

Καλό Πάσχα χριστιανοί…

 

Πηγη: https://mplokia.gr/

Μοιράσου το άρθρο!