Άρθρα - Γνώμες

07/02/2021 - 16:12

Τα γεγονότα στο Ίππειος έχουν ονοματεπώνυμο

Τα γεγονότα στο Γυμνάσιο στο  Ίππειος δεν είναι πρωτοφανή. Είναι η συνέχεια των γεγονότων στο λιμανάκι της Θερμής, των μπλόκων της Μόριας, των επιθέσεων σε μέλη και εργαζόμενους σε ΜΚΟ, των επιθέσεων σε δημοσιογράφους.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των επιθέσεων είναι οι «αγανακτισμένοι» ακροδεξιοί, με τα στόματα που ξερνούν χολή. Συνήθως η αντίδραση τους βασίζεται σε ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται στο facebook, όπως χτες στο Ίππειος που κυκλοφόρησε ότι στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, δηλαδή στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων, θα φοιτούσαν  25χρονοι. Ενώ η αλήθεια ήταν ότι θα φοιτούσαν οκτώ παιδιά ηλικίας 13-16 ετών. Ο 25χρονος, ήταν ο συνοδός εκπαιδευτικός. 

 

Η συμπεριφορά αυτή είναι η τυπική συμπεριφορά των ακροδεξιών. Βία ή απειλή βίας και χολερικές χυδαιότητες. 

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα διασφαλισμένο από το διεθνές δίκαιο, από το ελληνικό σύνταγμα και από τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Καπάκι σε όλα αυτά ήρθε η δήλωση των δεκαέξι δημοτικών συμβούλων που έβαλαν την υπογραφή τους στην κατάπτυστη απόφαση χαρακτηρισμού της Λέσβου, ως επίσημου στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών και να μας λένε ότι το έκαναν για  να βάλουν «φρένο» σε φαινόμενα σαν αυτά που διαδραματίστηκαν στο σχολείο του Ιππείου (!)

Οι ακροδεξιοί των σαλονιών, των δημοτικών συμβουλίων ή των περιφερειακών συμβουλίων, είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους ακροδεξιούς των δρόμων. Αυτοί με τα λόγια τους ανάβουν τη φωτιά και ακολουθούν οι ακραίοι του δρόμου.

Επανειλημμένα το είδαμε με δηλώσεις του κυρίου Μουτζούρη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να κατατεθεί  μήνυση  εναντίον του από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων για ρατσισμό και με τις  προτροπές του κυρίου Κύτελη να κλείσει ο δρόμος της Μόριας προς την Δυτική Λέσβο, που οδήγησαν στα ντροπιαστικά ρατσιστικά γεγονότα στο Λιμανάκι της Θερμής.

Τα γεγονότα στο Ίππειος, έχουν σφραγίδα και ονοματεπώνυμο. Εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί που λαΐκισαν και δηλητηρίασαν μέρος της τοπικής  κοινωνίας. Και το εισέπραξαν σε ψήφους και αξιώματα. Μην κάνουν λοιπόν τους ανήξερους και τους αθώους. Και ξέρουν και είναι υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει και ότι έχει συμβεί.

 

από το editorial της ιστοσελίδας https://mplokia.gr/

Μοιράσου το άρθρο!