Άρθρα - Γνώμες

10/09/2023 - 10:29

Θα βουλιάξει τελικά ο Αλκιβιάδης στα λασπόνερα της Θεσσαλίας; 

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές Εκλογές. 

«13 στις 13 περιφέρειες - Ξανά η Ελλάδα να βαφτεί στο χάρτη όλη μπλε» είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές. 

Το δήλωσε ξανά και ξανά σε όλες τις εκδηλώσεις που βρέθηκε για την παρουσίαση των Περιφερειαρχών που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία. «Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο» είχε επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Μυτιλήνη.

Στην πολιτική όμως όλα είναι ρευστά και... μια σειρά από διάφορους παράγοντες δείχνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να πάει χειρότερα στις Περιφερειακές εκλογές 2023 από ότι το 2019.  Να χάσει στο χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία 5 από τις 13 Περιφέρειες! Μια από αυτές εδώ και καιρό είναι και το Βόρειο Αιγαίο.

Στο Βόρειο Αιγαίο με τον Κώστα Μουτζούρη να έχει εδώ και καιρό τον αέρα της νίκης έναντι του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας Αλκιβιάδη Στεφανή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος. Αυτό όμως που είναι νέο δεδομένο είναι η οργή του κόσμου για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο και κυρίως στη Θεσσαλία. Από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός έδωσε κομματικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές τότε δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι και οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να τιμωρήσουν την Κυβέρνηση καταψηφίζοντας τους εκλεκτούς Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας,

Η οργή του κόσμου θα κρατήσει μέχρι την 8η Οκτωβρίου; Η οργή του κόσμου θα φτάσει μέχρι την κάλπη; Και εκτός από την καταψήφιση του Αλκιβιάδη Στεφάνη θα εκφραστεί με ψήφο στον Κώστα Μουτζούρη ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο για το αξίωμα του Περιφερειάρχη; Η λογική εκτίμηση πάντως είναι ότι ο δεξιός ψηφοφόρος που θέλει να "τιμωρήσει" τη Νέα Δημοκρατία πιο εύκολα θα στραφεί στον Κώστα Μουτζουρή αφού προέρχεται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο.


Οι επόμενες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές θα είναι καθοριστικές. Το σίγουρο πάντως είναι όλο αυτό το αρνητικό κλίμα για την Κυβέρνηση δεν ευνοεί καθόλου τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Θα βουλιάξει τελικά ο Αλκιβιάδης στα λασπόνερα της Θεσσαλίας; 

Το ερώτημα θα απαντηθεί στις 8 ή και στις 15 Οκτωβρίου! 

 

Δεϊλόγκος Γρηγόρης

Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!