Άρθρα - Γνώμες

14/09/2018 - 06:36

Θα τους λέμε με το όνομά τους:Φασίστες.

Γράφει ο Α Ν Τ Ι Λ Ο Γ Ο Σ

Ρωτάνε δήθεν γεμάτοι απορία. Αθώα. Είναι δυνατόν κάθε άνθρωπος που διαμαρτυρεται για το προσφυγικό να χαρακτηρίζεται φασίστας; Κάθε άνθρωπος που διαφωνεί και διαμαρτυρεται για την πολιτική της κυβέρνησης να χαρακτηριζεται φασίστας; Όχι βέβαια.


Εγώ όμως θα τους ρωτούσα. Ένας άνθρωπος που βρίζει χυδαία και απειλεί από το διαδίκτυο, δημοσιογράφους, ή την πρόεδρο της Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο, επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφουν, ή αυτά που πρεσβευουν πως χαρακτηρίζεται; Κι οταν λέμε βρίζουν χυδαία, εννοούμε, τόσο χυδαία, που κανένας άνθρωπος, δεν μπορεί να τους ανεχτεί. Είναι γλώσσα υπόκοσμου.Συμπεριφορα τραμπουκων. Αντίδραση μπραβων! Ενός κόσμου πολύ μακρυά από εμάς, που είτε αριστεροί είτε δεξιοί, ζούμε παρέα με τον καλό και κακό εαυτό μας. Συζητάμε, διαφωνούμε, μαλώνουμε ο ένας σεβεται τις απόψεις και τις διαφορετικές πολιτικες θέσεις του άλλου.

Και αναρωτιέμαι γιατί σήμερα κάποιοι στρέφονται κι αγκαλιάζουν αυτόν τον εκτροχιασμενο υπόκοσμο; Δεν είναι δικαιολογία οι εκλογές. Είναι ένας κοινωνικός κατήφορος. Είναι οι ψήφοι της παρακμής που αν δεν μπει ένα φρένο από εκείνους που βαζουν πλάτη σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις, αν δεν μπει ένα φρένο από εκείνους που ωφελούνται  πολιτικα από αυτή τη κατάσταση, θα ζήσουμε πρωτόγνωρο καταστάσεις για τη μικρή μας πόλη. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αλλιώς, ένα εργαλείο που δεν μπορείς να το ελέγξεις, μην το χρησιμοποιείς.


Εκτός κι αν η κάθε ψήφος είναι για αυτούς πιο σημαντική από την κοινωνική ηρεμία του νησιού μας.


Το  μεγαλείο ψυχής και προσφοράς του Λεσβιακου λαού το καλοκαίρι του 2015 ποτέ δεν τους συγκίνησε! Τους έκατσε στο λαιμό. Ξινιζαν τα μούτρα τους. Δεν τολμούσαν να εναντιωθουν και περίμεναν. Περίμεναν τις δύσκολες μέρες. . Η κοινωνία κουράζεται. Η κοινωνία κουράστηκε. Κι  αυτοί χαρούμενες Κασσανδρες θριαμβολογουν. Τα λέγαμε εμείς...Κι αγκαλιάζουν όλον αυτο τον οχετο.


Οποιος αγωνιά και διαμαρτυρεται για τον τόπο του, δεν είναι φασστας.Συντηρητικοι  δημοκράτες  πολίτες, που διαφωνούν κάθετα με την  κυβέρνηση στην διαχείριση  του προσφυγικου, βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν είναι όλος ο κόσμος έξαλλος.


Ξέρουμε  όμως ότι αυτοί οι χυδαιοι τραμπουκοι είναι κάτι  διαφορετικό. Δεν θα τους χαιδευουμε, οτι δήθεν είναι απλοί φυσιολογικοί πολίτες, που αγωνιούν, αγανακτουν και διαμαρτυρονται.


Θα τους λέμε με το όνομα τους:Φασίστες.


Μαζέψτε τους.

 

Για την υπογραφή: Α Ν Τ Ι Λ Ο Γ ΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!