Άρθρα - Γνώμες

13/07/2021 - 07:24

Τρομάζει αυτό που έρχεται,... Η πρόβλεψη για τσουνάμι θνητότητας στην Ελλάδα

Γράφει ο Αντώνιος Δαρζέντας *

Διακοπτω για λίγο την θερινή μου ραστωνη για ένα απαισιοδοξο ποστ ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη.

Ο κος Σκέρτσος με ένα όμορφο και χαριτωμένο με emoji ποστ επιβεβαίωσε πως στην ηλικιακή ομάδα 45 με 60 θα μείνουν περίπου 900 χιλιάδες Έλληνες ανεμβολιαστοι και στους 60 και πάνω θα μείνουν περίπου 700 χιλιάδες ανεμβολιαστοι.

 

δφ

Η πρώτη ηλικιακή ομάδα έχει μια θνητοτητα πιστεύω σίγουρα κοντά στο 2 %.

Η δεύτερη κοντά στο 5 %. Κάντε τις πράξεις και βλέπετε κάποιες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, - ακόμα και αν υπολογίσουμε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη νοσησει - από ανθρώπους που κατά την γνώμη μου είναι σχεδόν αδύνατο να πειστουν να εμβολιαστούν στην μεγαλύτερη τους πλειοψηφία.

Αυτό όπως έχω ξαναγράψει θα φέρει ένα τσουνάμι θνητοτητας ανάμεσα τους που όμοιο του δεν θα έχει υπάρξει καθώς σε αντίθεση με την Βρετανία ή της χώρες της Δυτικής Ευρώπης που άνω των 60 έχουν εμβολιασει το 99 %,εμείς έχουμε πολλούς επινοσους.

Η κυβέρνηση θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς καλά τα γράφουμε εμείς από τις ξαπλώστρες μας αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει αυτό το πρωτοφανές κύμα έχοντας από τη μία για πρώτη φορά τους συνεπείς εμβολιασμένους που θα θέλουν να λειτουργησουν τις επιχειρήσεις τους και θα πιεζουν για ανοικτά όλα,μην έχοντας το φόβο και από την άλλη το κύμα της θνητοτητας και κυρίως της νοσηροτητας που θα έρθει.

Οι εμβολιασμένοι θα εξεγείρωνται και δικαίως από τη μεριά τους γιατί θα θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους και από την άλλη οι υπόλοιποι θα θέλουν μία Μεθ για τον καθένα που δεν εμβολιαστηκε. Και στη μέση μια οικονομία που δεν θα αντέχει ούτε άλλο ένα τσακ χρέους και υπανάπτυξης

Ταυτόχρονα με ανοικτά τα σχολεία,όπως έχω ξαναγράψει για πρώτη φορά θα δούμε νοσηρότητα σε παιδιά περίπου τριπλασιας των περιόδων γρίπης. Ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες θύματα θα είναι και ελάχιστοι εμβολιασμένοι κυρίως ανοσοκαταλμένοι ή υπερήλικες που δεν τους έπιασε το εμβόλιο.

Έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της κυβέρνησης.

Ξεκουραστειτε τώρα γεμίστε μπαταρίες,εμβολιαστείτε και καλά κουράγια γι άλλη μια φορά σε όλους μας.

 

*  Αντώνιος Δαρζέντας

Παιδίατρος-νεογνολόγος / Επιμελητής στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Μοιράσου το άρθρο!