Άρθρα - Γνώμες

30/06/2023 - 19:31

Ξέρετε γιατί γλέντησαν οι Κουκουέδες στην πλατεία Σαπφούς;

Της Μαρίας Βουλβουλη μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ δυνάμωσε.Κι από τη στιγμή που δυνάμωσε (και πανελλαδικά και τοπικά) σημαίνει ότι οι αγώνες ενάντια στον φασισμό, μέσα και έξω απο την Βουλή, θα δυναμώσουν κι άλλο. Και θα βοηθήσει κι άλλος κόσμος σε αυτό. Ακόμα και κόσμος που δεν ψήφισε ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, κόσμος όμως που χάρηκε με την χαρά μας εδώ στην Λέσβο να πάρουμε πίσω την έδρα και να εκλέξουμε ξανά κομμουνίστρια βουλεύτρια. Κόσμος που κατανοεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης κομμουνίστριας βουλέυτριας στον Νομό.

Γιατί οι παραπάνω ψήφοι του ΚΚΕ κι εδώ στον Νομό, είναι δουλεμένες ψήφοι, είναι ψήφοι μέσα από κουβέντες, από κινητοποιήσεις για διεκδικήσεις που γίνονται για το τώρα, για το σήμερα, κι όχι για την δευτέρα παρουσία όπως μας καταλογίζουν.

Και τώρα είμαστε πιο πολλοί. Και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι.

Το ΚΚΕ ήταν αυτό, όταν σε τηλεοπτικό κανάλι τον Ιούνιο το 2012, η βουλεύτρια του δέχθηκε επίθεση απο τον Κασιδιάρη.

Το ΚΚΕ ήταν αυτό, όταν μέλη του τον Σεπτεμβριο 2013 δέχθηκαν επίθεση από τους φασίστες στο Πέραμα,

Το ΚΚΕ ήταν αυτό, όταν μέλη του μαζί με μέλη της ΚΝΕ τον Οκτώβριο 2021 δέχθηκαν δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη.

Το ΚΚΕ ειναι το μόνο κόμμα που είχε, έχει και θα έχει ανοιχτή, ολομέτωπη επίθεση με τους φασίστες.

Το ΚΚΕ δεν φοβάται τους φασίστες, τους πολεμάει με όλους τους τρόπους. Τους απομονώνει με κάθε τρόπο, όπως πρέπει να κάνει όλη η κοινωνία της Λέσβου.

Το ΚΚΕ είναι που φωνάζει «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και το εννοεί.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που ΔΕΝ κάνει συναντήσεις με φασίστες.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που ποτέ και πουθενά και σε κανένα απο τα ψηφοδέλτια του (πχ Τοπική Αυτοδιοίκηση) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει φασίστες.

Γι’ αυτό, προχτές γλεντήσαμε. Γιατί χρειαζόμστε να πάρουμε μια ανάσα. Γιατί κουραστήκαμε όλη την τετραετία έξω από τα Νοσοκομεία, έξω από τα συμβολαιογραφεία, έξω απο τα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς, έξω απο τους παρόχους ενέργειας, με σκοπό πάντα την προστασία των λαικών νοικοκυριών.

Κι αφού πάρουμε ανάσα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό ξέρουμε πολύ καλά. Να παλεύουμε για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κοσμό, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας.

 

Και μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα θα είναι οι σύντροφοι μας, η Μαρία, η Νίκη, ο Γιάννης, ο Σταύρος και ο Σπύρος. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι σάρκα απο την σάρκα της κοινωνίας της Λέσβου και της Λήμνου και θα είναι εδώ και την επόμενη ημέρα.

 

Γιατί θα γίνουν τα σκοτάδια φως κι εμείς θα έχουμε συμβάλλει σε αυτό, γι αυτό γλεντήσαμε!

 

Μοιράσου το άρθρο!