Άρθρα - Γνώμες

22/06/2018 - 06:25

Ζόφος - Έρεβος - Σκότος

-

Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Νύχτα Κρυστάλλων στη Μυτιληνη. Μία μαύρη κηλίδα στο λαμπερό λευκό του νησιού της πρόσφατης αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αντιφασιστικής παράδοσης.

- Ιούνιος 2018, κρεοπώλης στην Άμφισσα πυροβολεί και σκοτώνει παιδι 13 χρόνων επειδή νομίζει πως όταν τον κλέβουν, έχει δικαίωμα να σκοτώνει. Πολλοί από τους συμπολίτες του τον χειροκροτούν. Στο προσωπό του χειροκροτούν τη βία στους "γυφτους".

- Αθήνα Ιούνιος 2018. Γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου παραδίδουν μαθήματα μίσους στα παιδια τους, γρονθοκοπώντας άλλους γονείς, για να μάθουν ότι στις σχολικές γιορτές δεν έχουν θέση τα "Πακιστανια" .

- Αθήνα Ιούνιος 2018, συμφωνία γιά το Μακεδονικό. Εθνικισμός του σταύλου, (Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης), εθνικισμός του σαλονιού και του σταύλου, (Άδωνης Γεωργιάδης-Μάκης Βορίδης- Αντώνης Σαμαράς).

Τι είναι αυτό που έχει εξαχρειώσει τους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σαν τέρατα; Πως μπορείς να επευφημείς τον δολοφόνο ενός παιδιού 13 ετών;

Μήπως φταίνε οι λέξεις; Γύφτος, λαθρομετανάστες, Πακιστανός, Αφγανός, Αλβανός;

Δεν είναι οι λέξεις, άλλα η βία μέσα τους, ο τρόπος που προφέρονται, η σημασία που αποκτούν στα χείλη τους.

Όπως επίσης και η διαστρέβλωση και η τοξική ερμηνεία κάποιων λέξεων και εννοιών, που γίνεται εδώ και 100 σχεδόν χρόνια από την εθνικιστική δεξιά, (πατρίδα, έθνος, θρησκεία, σημαία). Δημιουργούν ένα κοκτέιλ βίας, μίσους και ρατσισμού γιά τους "άλλους", που δεν είναι όπως αυτοί.

Οι άλλοι όμως, είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά από αυτούς. Με αξίες και αρχές. Εμείς, τα πιθανά θυματά τους. Το τέρας της μισαλλοδοξίας και του σκοταδισμού, κυκλοφορεί ανάμεσα μας , τρέφεται από την οικονομική κρίση τις ακραίες ανισότητες, την καθημερινή εκμετάλλευση, την άγνοια, την αμάθεια, τον λαϊκισμό.

Η παραπληροφόρηση των Μαρινάκηδων των Αλαφούζων και όλων των άλλων, που ψάχνουν γιά τσάμπα υπηρέτες ,δούλους και στρατούς, στην προσπάθεια να ξεπλύνουν τα μούτρα τους ,δηλητηριάζει ακόμα πιό πολύ την ατμόσφαιρα.

Η κοινωνία των πολιτών, εμείς , εσείς, οφείλουμε να μην τους φοβόμαστε,να τους ξεσκεπαζουμε και να μην τους αφήνουμε ζωτικό χώρο για να αναπτύσονται σε βάρος μας , σε βάρος της ζωής μας, ζόμπι που τρέφονται με τα όνειρα μας, μετατρέποντας τα σε τοξικά απόβλητα.

 

για την υπογραφή Αντίλογος

 

φωτο: ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ  ΝΤΑΛΙ
(Το πρόσωπο  του  πολέμου).

 

Μοιράσου το άρθρο!