Αστυνομικό Ρεπορτάζ

31/10/2011 - 20:02

Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στη Μυτιλήνη

Δέκα άτομα απ' όλη την Ελλάδα εμπλέκονται στην υπόθεση ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18:50 /31-10-2011

Άτομα υπεράνω υποψίας, μεταξύ άλλων επιχειρηματίες, μηχανολόγοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και άνεργοι, εμπλέκονται σε μια ακόμη υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, η οποία αποκαλύφθηκε σε αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αngels» (Αγγελοι), υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα.

 Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που περιείχε το τεράστιο αρχείο των 11.000 GB που βρέθηκε στα χέρια  αρρωστημένων ανθρώπων ... υπεράνω υποψίας. Αρρώστησαν οι αστυνομικοί στο θέαμα των αποκρουστικών εικόνων!

Συνελήφθησαν έξι άτομα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εκ των οποίων δύο Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί, για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια», ενώ για άλλα τέσσερα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδιες κατηγορίες.
Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν ψηφιακή έρευνα που έγινε στο Ιντερνετ μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν 118 ηλεκτρονικά ίχνη ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας».
Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν οι χρήστες και ακολούθως κλιμάκια αστυνομικών έκαναν κατ΄ οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέων, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη.
Πιο συγκεκριμένα:
 Στα Χανιά συνέλαβαν ένα Αμερικανό αξιωματικό της Βάσης, αλλά και έναν Γερμανό επιχειρηματία που είναι μάλιστα πατέρας έξι παιδιών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας Αυστριακός εφοπλιστής που μένει στην Λευκάδα, δυο επιχειρηματίες απ' την Πάτρα και το Διδυμότειχο, ένας μηχανολόγος μηχανικός απ' την Αθήνα, ένας Ουκρανός ιδιωτικός υπάλληλος από την Αθήνα και δυο άνεργοι από Μυτιλήνη και Αργυρούπολη
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 28 φορητούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή, εννέα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολλούς ψηφιακούς δίσκους με δεκάδες χιλιάδες αρχεία ήχου και εικόνας με υλικό παιδικής πορνογραφίας συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB .
Οπως σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες, αν και απουσίαζαν από τα σπίτια τους, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και «κατέβαζαν» παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη».
Επιπλέον θα εξεταστεί εάν μέρος του υλικού παιδικής πορνογραφίας που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί - βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.
.

Μοιράσου το άρθρο!