Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/09/2019 - 16:51

1 βρέφος, 4 παιδιά, δύο γυναίκες πνίγηκαν!

up date  

Τούρκοι πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη σήμερα βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

 

----------

Τρία παιδιά και δύο γυναίκες είναι μεταξύ των πέντε σορών που περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες, στο οποίο σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση πρέπει να επέβαιναν 19 άτομα.

Νωρίτερα από την ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν ανασυρθεί οι σοροί ενός τετράχρονου παιδιού και ενός βρέφους.

 

Η επιχείρηση του λιμενικού στο σημείο συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο. Εως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων  πέντε άντρες, τρείς γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

----

Η ανακοίνωση από τη λιμενική αρχή :

Ευρεία επιχείρηση έρευνας – διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών

 

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί δώδεκα (12) άνθρωποι καθώς και άλλα επτά άτομα (07) χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από σκάφος FRONTEX, τις πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (2) ακόμη σκάφη της FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και αεροσκάφος και ελικόπτερο της FRONTEX.

Το πλήρωμα του σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, τους οποίους και μετέφερε στη Χίο, ενώ ως τώρα έχουν ανασυρθεί ακόμη επτά (07) άτομα (δύο (02) γυναίκες και πέντε (05) παιδιά) από έτερα περιπολικά σκάφη και από ιδιώτη δύτη, χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικά Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Μοιράσου το άρθρο!