Αστυνομικό Ρεπορτάζ

19/04/2019 - 17:46

13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον 79χρονο αγρότη από τη Μόρια

O 79χρονος σήμερα αγρότης από τη Μόρια Λέσβου δεν ήταν η πρώτη φορά που σήκωνε όπλο... είχε παρελθόν! Διαβάστε αναλυτικά

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή τον 79χρονο από την Μόρια, ο οποίος τον Ιούλιο του 2018 είχε πυροβολήσει 15χρονο τότε Σύρο πρόσφυγα με κυνηγετική Καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στα κάτω άκρα. Το θύμα και η οικογένειά του, οι οποίοι κατάγονται από το Χαλέπι της Συρίας, είχαν φτάσει στη Λέσβο μόλις δυο μέρες πριν την επίθεση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα και καταδίκασε το δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα και ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Η HIAS Greece, η οποία εκπροσώπησε το θύμα που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία.

Θυμίζουμε ότι ο 79χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αίθουσες.

Ο αγρότης από τη Μόρια έχει καταδικασθεί στο παρελθόν δυο φορές για δυο δολοφονίες. Όταν ήταν 27 ετών σκότωσε συγχωριανό του πάνω σε καβγά σε καφενείο και όταν αποφυλακίσθηκε, επειδή η πρώην σύζυγός του ξαναπαντρεύτηκε εν τω μεταξύ, την πυροβόλησε και τη σκότωσε κι εκείνη. Συνολικά έμεινε στη φυλακή για 37 χρόνια!  Όταν αποφυλακίσθηκε δημιούργησε νέα οικογένεια και απέκτησε παιδιά, αλλά….

Αξίζει να τονιστεί ότι ο αγρότης κατοικούσε πολύ πριν το στρατόπεδο γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Μόριας. . Από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει καταγγελθεί ότι πυροβολούσε στον αέρα συχνά και γενικά η συμπεριφορά του ήταν εριστική τόσο απέναντι στους πρόσφυγες όσο και απέναντι στους συγχωριανούς του. 

Xios

Μοιράσου το άρθρο!