Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/12/2019 - 18:47

3 συλλήψεις για τους βανδαλισμούς στο πάρκινγκ Μυτιλήνης - Πάνω από 4.000 ευρώ οι ζημιές

Συνελήφθησαν 18χρονος, 14χρονη και 13χρονη

  • Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα στη Μυτιλήνη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών
  • Οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε δεκαπέντε (15) συνολικά σταθμευμένα οχήματα και διέρρηξαν τέσσερα (4) από αυτά
  • Στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε μία ακόμη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα που ανέδειξε σήμερα το Lesvosnews.net για όσα έγιναν στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης. Η υπόθεση έχει θετική εξέλιξη καθώς έχουμε τις πρώτες 3 συλλήψεις για την υπόθεση.

 

Συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρία (3) άτομα ημεδαποί (18χρονος, 14χρονη και 13χρονη), με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της πρόκλησης φθορών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, κατά το προηγούμενο διήμερο, προκάλεσαν φθορές σε δεκαπέντε (15) οχήματα, που ήταν σταθμευμένα σε δημοτικό χώρο στάθμευσης στην πόλη της Μυτιλήνης, κυρίως σχίζοντας λάστιχα αυτών με αιχμηρά αντικείμενα, αλλά και σπάζοντας τζάμια τους.

Από τους εσωτερικούς χώρους τεσσάρων (4) εκ των παραπάνω οχημάτων, αφαίρεσαν -κατά περίπτωση- το χρηματικό ποσό των -120- ευρώ, τραπεζική κάρτα και διάφορα έγγραφα. Επίσης, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη όχημα. 

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, εξιχνιάστηκε και περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου στη Μυτιλήνη. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται ένας ακόμη ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού με τον ανήλικο, αφαίρεσαν αυτοκίνητο από δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, το οποίο ακολούθως βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μαχαίρι και λάμα, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή των τριών συλληφθέντων ατόμων σε περιστατικό εμπρησμού εξωτερικά καταστήματος, που έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στη Μυτιλήνη.

Οι φθορές που προκλήθηκαν στα οχήματα εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις -4.000- ευρώ, ενώ δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε επίσης σε βάρος δυο (2) ημεδαπών (44χρονης και 40χρονης), γονέων της 14χρονης και της 13χρονης, αντίστοιχα, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. 

Μοιράσου το άρθρο!